5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Vakfa üyelik 10 altın

BALGÜÇ VAKFI OLAĞAN ÜSTÜ TOPLANDI

Kısa adı BALGÜÇ olan Balıkesir İlini Tanıtma ve Güçlendirme Vakfı'nda olağan üstü genel kurul yapıldı. Tüzük değişikliği ve gayrimenkul alımının oylanıp kabul edildiği genel kurulda konuşan BALGÜÇ Vakfı başkanı Vali Yılmaz Arslan, vakfa üye olarak katılmak isteyenlerden 10 cumhuriyet altını alınacağını, altınların vakıf bünyesinde kullanılacağını söyledi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) salonunda gerçekleştirilen genel kurulda Divan başkanlığını İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan yaparken, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Burhanettin Ağabeyoğlu ve Alp Kaan'ın yaptığı toplantıda Balıkesir İlini Tanıtma ve Güçlendirme Vakfı yöneticileri bir araya geldi. Başkanlığını Vali Yılmaz Arslan'ın yaptığı genel kurula Belediye Başkanı İsmail Ok, İGM Başkanı Akif Okur, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, oda başkanları ile vakıf yöneticileri katıldı. Genel kurulda tüzük değişikliği yapılması ve vakfın gayrimenkul alımı için BALGÜÇ tüzel kişiliğine yetki verildi. Tüzük değişikliği açık oyla kabul edilirken, gayrimenkul alımı ise gizli oyla yapıldı.

Genel kurulda vakıf başkanı olarak bir konuşma yapan Vali Yılmaz Arslan, vakfa gelir amaçlı olarak ve vakfın bünyesinde kullanılmak üzere üyelikle ilgili ilginç bir uygulama getirdi. Yılmaz Arslan, BALGÜÇ üyesi olmak isteyenlerden kişi başına 10 cumhuriyet altını isteneceğini söyledi. Vali Arslan'ın yaptığı bu açıklama ile vakıf üyeliği için daha önce de cumhuriyet altını verildiği ortaya çıktı. Vali Arslan, üye olmak isteyenlerin 1 cumhuriyet altını yerine 10 cumhuriyet altını vererek vakfa girebileceğini söyledi. BALGÜÇ Vakfı'nın bir, "mihenk taşı" olduğunu vurgulayan Yılmaz Arslan, "BALGÜÇ Vakfı her isteyenin girebileceği bir mekanizma değil. Gerekli desteği yapacak kişiler yeni üye olabilir. BALGÜÇ bir mihenk taşı. Emniyete araç takviyesi yapmak istedik ve bunu BALGÜÇ olarak karşılamayı uygun gördük. Ancak buradaki tüzük nedeniyle bunu gerçekleştiremedik ve başka dernek aracılığıyla yaptık. Biz de tüzük değişikliği ile kamu kurum ve kuruluşlarına destek olacağız" dedi.

BALGÜÇ VAKFI OLAĞAN ÜSTÜ TOPLANDI
BALGÜÇ VAKFI OLAĞAN ÜSTÜ TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2010 Cuma 19:44:00
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 23:45:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?