3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Vali Arslan karne dağıttı

VALİ ARSLAN KARNE DAĞITTI

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan yarıyıl tatili sebebiyle bazı okulları ziyaret edip öğrencilere karne dağıttı.

Vali Yılmaz Arslan, beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Köksal ile birlikte merkezdeki 5 okulu ziyaret edip öğrencilerin karne sevinçlerine ortak oldu.

Programa Naciye Kabakçı Anaokulu ile başlayan Vali Arslan, Adnan Menderes Lisesi, Karahallılar İlköğretim Okulu, 23 Nisan İlköğretim Okulu ve son olarak Rahmi Kula Anadolu Lisesi'nde öğrencilere karnelerini verip sohbet etti. Öğrencilerden tatilde iyi dinlenmelerini isteyen Valimiz Yılmaz Arslan, karnelerinde kötü notları olan öğrencilere üzülmemelerini ancak ikinci dönem çok çalışmalarını tavsiye etti. Başarılı öğrencileri de ayrıca kutlayan Vali Arslan, idareci ve öğretmenlerle de görüşerek sorunlarnı sorup, çalışmalarında başarılar diledi.

Karahallılar İlköğretim okulunda öğrencilere karnelerini dağıttıktan sonra onların vali hakkında merak ettikleri sorularını cevapladı. Yılmaz Arslan, "Vali nedir? Vali olmaya ne zaman karar verdiniz? Balıkesir Valisi olarak ilimizin gelişimi ve ilerlemesi için ne gibi projeler yürütüyorsunuz? Vali olmak isteyenler neden bunu istemeliler?" gibi sorulara cevap veren Vali Arslan, Balıkesir'in potansiyeli yüksek bir il olduğunu ve var olan potansiyeli harekete geçirmek için çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti. Vali olmaya ilkokul yıllarında katıldığı kurtuluş günü etkinliğinde karar verdiğini, çok çalışarak amacına ulaştığını söyleyen Yılmaz Arslan, herkesin işini en iyi şekilde yapmakla yükümlü olduğunu, öğrenci veya idareci de olsa işini iyi yapan kişilerin hem toplum, hem de çevresindekiler ve idarecileri tarafından sevileceğini ve başarılı olacağını dile getirdi.

Karne dağıtım programının ardından basın mensuplarına da kısa bir açıklama yapan Vali Yılmaz Arslan, "Genel anlamda fiziksel şartlar bakımından eğitim-öğretimi aksatacak bir durum söz konusu değil. Hem derslik başına düşen öğrenci sayımız, hem de öğretmen başına düşen öğrenci sayımız Türkiye ortalamasından daha iyi durumda. Öğretmen sayımız ve fiziki imkanlarımızın iyi durumda olması nedeni ile öğrencilerimizden başarı bekliyoruz. Anadolu Lisesi öğrencilerimizin başarı durumu daha iyi. Öğrencilerin başarılarını sadece not ile değerlendirmek doğru değil, ancak not da önemli bir gösterge. İlk yarıyılın sona ermesi ile hem öğrencilerimiz hem de öğretmenlerimiz genel durumu görmüş oldular. Hem mevcut başarıyı daha da arttırmak hem de sıkıntıları çözmek anlamında ziyaretimiz bizim için de bir gösterge olacaktır. Fırsat oldukça hem merkezdeki hem de köylerdeki eğitim-öğretimi yakından takip etmeyi arzu ediyoruz. Çocuklarımızın medeni cesaretinin biraz daha ileri düzeyde olması gerekiyor. Öğrencilerimizde bir çekingenlik var, bunu aşmamız lazım. Bunun ile ilgili gerekli çalışmayı yapacağız. Öğrencilerimizin fikirlerini ve düşüncelerini rahatça dile getiriyor olmalarını arzu ediyoruz. Geçen yılki okul ziyaretlerimizde de bu konuyu dile getirmiştim, bu yılda aynı durumun devam ettiğini gördüm. Öğrencilerin yaşadıkları sınav stresi veya karne heyecanı gibi konular fikirlerini dile getirmelerini engellemede faktör olabilir, ama bunu aşmamız lazım" dedi.

VALİ ARSLAN KARNE DAĞITTI
VALİ ARSLAN KARNE DAĞITTI
VALİ ARSLAN KARNE DAĞITTI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2011 Cuma 18:40:00
Güncelleme :28 Ocak 2011 Cuma 20:08:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?