6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Vali Dursunbey'de açılışa katıldı

Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Dursunbey'de KÖYDES projesi kapsamında yapımı tamamlanan yatırımlar ile Özel İdare ve eğitim yatırımlarının hizmete verilmesi ile ilgili açılış programlarına katıldı.

Vali Hatipoğlu'nun Dursunbey'deki ziyaret ve incelemelerine, Balıkesir milletvekilleri Ali Osman Sali ve İsmail Özgün, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Akif Okur, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Metin Özgür ve ilgili daire müdürleri de katıldılar.
Dursunbey programında ilk olarak hayırsever Raif Eriş tarafından yaptırılan anaokulunun açılışı yapıldı. İl Özel İdaresi katkılarıyla 2008/2009 öğretim yılında 80 öğrenci kapasiteli olarak bitirilen okul 56 öğrenci ile eğitime başladı.

Raif Eriş Anaokulu açılışında konuşan Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük, 102 köyü, bin 952 km2 yüzölçümü olan ve zor doğa koşullarıyla mücadele eden Dursunbey'in gelişmesi ve kalkınması için yapılan çalışmaların örneklerinden birkaçını oluşturan yatırımların sonuçlandırılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Yılların birikimi ve ana ulaşım yollarına uzaklığından kaynaklanan coğrafi şanssızlığın getirdiği durum Dursunbey'i Balıkesir'in en zor hizmet koşullarına sahip ilçesi konumuna getirmiştir.

Çağımızın en önemli gereksinimi olan ulaşım sorununu bir numaralı sorun edinmiş ve bunu çözmeye uğraşırken birçoğunda ödenek ve insanüstü çaba harcamak zorunda kalarak bu geniş coğrafyanın her köşesine iyi niyetle, cesaretle ve ısrarla ulaşmaya çalışıyoruz. Sayın valimizin, milletvekillerimizin, İl Özel İdaremiz başta olmak üzere il teşkilatlarımızın, seçilmiş ve atanmış tüm görevlilerin katkıları ile ilçemizde yürütülen projelerin büyük bölümü tamamlanmıştır.

11'i KÖYDES, 59'u İl Özel İdaresi, 7'si Eğitim, 3'ü Bayındırlık olmak üzere toplam 80 projenin 87'si tamamlanmış 3'ü ise proje değişikliği nedeniyle yapım aşamasındadır. Şimdi hizmete sunulacak olan ve 2008 yılında tamamlanan işler, 4 yol, 13 içme suyu, 19 kanalizasyon, 37 çevre düzenlemesi ve eğitim yatırımları zorlukları aşmaya yönelik birer çabadır. Bitirilen ve bugün hizmete sunulan tüm projelerin Dursunbey'e, Balıkesir'e ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, bu anlamlı günümüzde bizi yalnız bırakmadığınız için hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi.

VALİ HATİPOĞLU: "BAŞARININ YOLU BİRLİK VE BERABERLİKTEN GEÇER"
Yapılan hizmetlerin Dursunbeylilere hayırlı olmasını dileyen İGM Başkanı Mehmet Akif Okur, hizmetlerin artık yerelde yapıldığını, bundan da güzel neticeler alındığını söyledi. Okur, "Dursunbey'de 2008 yılında 80 hizmet vatandaşımızın kullanımına açılmıştır, vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Şehirdeki insanımız hangi hizmetlerden yararlanıyorsa, şehirlerimizde hangi şeyler varsa köylerimize de o hizmetler yapılmaktadır" dedi. Milletvekili İsmail Özgün ve Ali Osman Sali de birer konuşma yaparak bitirilen hizmetlerin Dursunbeylilere hayırlı olmasını dilerken, KÖYDES gibi, "beş yıldızlı" projeyle verilen hizmetlerin artarak devam edeceğini belirttiler.

Törende konuşan Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, "İnsanların özgüveninin sağlanmasında okul hatta bugün okul öncesi dediğimiz anaokulunda çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamanın gayretindeyiz. Bu açıdan anaokullarına çok önem veriyoruz. Balıkesir'de gerek seçilmiş milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, muhtarlarımız, gerekse atanmış tüm bürokratlarda örnek bir yönetim sergiliyoruz., Çünkü birlik ve beraberlik bizleri başarıya götürecektir. Katılımcı bir anlayışla bütün hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz. İşte en güzel örneği bir fikir ortaya atılıyor, Su Çıktıda sonucunda el ele verilerek imkanlarında kısıtlılığı ortada konulduğunda böyle güzel bir eseri meydana getiriyoruz. Bu tür eserlerimizi bölgemizde daha da çok yaygınlaştıracağız. Çalışmalarımız devam ediyor.

Balıkesir'imizin olduğu gibi Dursunbey'imizin de en önemli sorunu ulaşımdır. Ama, Balıkesir-Bursa, Balıkesir-İzmir ve Susurluk-Bandırma ana arterlerimiz bu sene tamamlanıyor. Artık önümüzdeki ulaşım sorunu Balıkesir-Dursunbey, Tavşanlı-Kütahya yolu olarak kaldı ki, çok önemli bir güzergahımız olan bu yolun yapılmasıyla Dursunbey'in cazibesi daha da artacaktır. Bu bakımdan Dursunbey'in başta ulaşım olmak üzere bütün sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Menkul Kıymetler ilköğretim okulumuz yapılmış ama yurt binasının yanında lojmanları eksik bu konuda 6 adet lojmanın ödeneğinin bir kısmını çıkardık.

Diğer bölümü de tamamlayıp önümüzdeki günlerde temelini atacağız. Yine köylerimizde nüfuslar giderek azalıyor, öğrencilerimiz azalıyor. Bunun için de burada Yatılı Bölge Okulu yapılmasının çok önem arz ettiğini ifade ediyoruz. Yine bu ilçemizdeki Anadolu lisesine de yeni bina yapılmasına ihtiyaç var, bunun da planlamasını yapıp önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğiz. Ben bu tesisin yapılmasında maddi desteğini ortaya koyarak sağlayan merhum Raif Eriş beyefendi ve ailesine huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum" dedi.
 

Vali Selahattin Hatipoğlu, burada törenin ardından Hacı Ömerler Köyü İçme suyu Terfi Hattı ve Çevre Düzenlemesinin hizmete sunumunu gerçekleştirdi. Köylülere seslenen Hatipoğlu, ilk defa gittiği Hacı Ömerler köyünü çok beğendiğini söyledi. Hatipoğlu, "Muhtarımız göç vermeyen bir köy dedi o da güzel bir olay. Muhtarımızın bize ilettiği diğer eksiklikleri de bir planlama yapıp gidereceğiz" dedi. Buradaki törenin ardından Mazlumlar köyü 1. kat asfalt yolu açılışı yapıldı.

Asfalt yolun açılışı, Vali Hatipoğlu, milletvekili Ali Osman Sali, Kaymakam İbrahim Küçük, Bursa-Büyükorhan Kaymakamı ile köylüler^tarafından birlikte yapıldı. "Şehirlerimizde ne varsa burada da o olsun istiyoruz" diyen Vali Hatipoğlu, tarımsal üretim bakımından önemli bir köy olan Adaören köyü için kaymakama, tarımsal destek sağlanması için çalışma yapması talimatı verdi.

Yapımı devam eden Dursunbey-Harmancık karayolunda da incelemelerde bulunan Vali Hatipoğlu, iki müteahhit firma tarafından yapılmakta olan çalışmaları da yerinde görüp inceledi. Vali Hatipoğlu, Dursunbey ziyareti sırasında aynı yol güzergahında bulunan organize hayvancılık konusunda öncülük yapacağı bildirilen Güçbirliği A.Ş. tesisi ile ilgili inşaatlarda da incelemelerde bulundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 16:59:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?