6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Vali Hatipoğlu Ayvalık'a gitti

Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, ilçe gezilerine devam ediyor. Göreve başladığı günden bu yana Balıkesir merkez, ilçe, belde ve köylerini karış karış gezen Hatipoğlu, son ilçe gezisini dün Ayvalık'a gerçekleştirdi. 

Balıkesir Valisi Hatipoğlu, Ayvalık İlçesi'nin merkez ve beldelerinde incelemelerde bulundu. Sabah saat 10.30'da ilk olarak Ayvalık Kaymakamı Nazım Madenoğlu'nu makamında ziyaret eden Vali Hatipoğlu, burada ilçenin sorunları ve genel durumu hakkında bir brifing aldı. Yaklaşık 45 dakika süren brifing sonrasında Hatipoğlu, Halk Eğitim Merkezi'nin, İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde düzenlediği yıl sonu sergisinin açılış törenine katıldı. 

Törende bir konuşma yapan Ayvalık Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Kemal Doğrul, "Açılan 8 aylık kurslarda 18 branşta 92 kurs açtık. Kurslarda makine dikişi, biçki dikiş, el sanatları ve ortopedik engelliler için kurslar düzenledik. Bu kurslara bin 358 bayan, 736 erkek olmak üzere 2 bin 794 kişi katıldı" dedi. Daha sonra konuşma yapan Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, "Şimdiye kadar hiçbir merkezin Halk Eğitim sergisine katılamadım. Eğitim okulda sınırlı değildir. Hayatın her kademesi bir eğitimdir. İnsanlar eğitildiği takdirde güzel şeyler üretiyorlar. Kursiyerlere el emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Vali Hatipoğlu ve eşi Seyhan Hatipoğlu'na kursiyerler tarafından yapılan el işleme 'Atatürk Portresi' hediye edildi. Daha sonra kursiyerlerin sergisinin açılışını kurdela keserek gerçekleştiren Vali Hatipoğlu, beraberindeki heyetle birlikte sergideki ürünleri yakından inceledi. Vali Hatipoğlu, daha sonra Ayvalık Adliyesi'ne giderek, Başsavcı Dr. Ömer Ömeroğlu'nu makamında ziyaret etti ve ilçenin adli sorunları hakkında bilgi aldı. Öğle yemeğini Ayvalık Körfezi'nde 'Selinda' isimli tur teknesinde adaları gezerek yiyen Vali Hatipoğlu, yemek sonrasında geminin dümenine geçerek, seyir gerçekleştirdi. Hatipoğlu, tekne gezisi sırasında, bütün ilçelerde incelemelerini tamamladığını belirterek, "Bugün sonuncu. İlçede incelemelerde bulunuyoruz. Bu incelemelerimiz sonucunda bir ucu Marmara, bir ucu Ege olan ve merkez bölgelerinde kapsayan Balıkesir fotoğrafında bir netleşme oldu. Elde ettiğimiz bu fotoğraf ile Balıkesir'imize daha güzel ve daha faydalı hizmetleri planlamaya ve vermeye başlayacağız" diye konuştu. 

Tekne turu sonrasında Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'i makamında ziyaret eden Vali Selahattin Hatipoğlu, merkez beldenin belediyecilik sorunlarını ve isteklerini dinledi. Başkan Türközen ise, valiye rüzgar enerjisi projesi hakkında da bilgiler sundu. Vali Hatipoğlu daha sonra ilçe kütüphanesinde ilçe birim amirleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar ile biraraya gelerek, sorunları ve çözüm önerilerini dinledi. 

Vali Hatipoğlu, akşam yemeğini Alibey (Cunda) Adası'nda yedikten sonra ilçeden ayrıldı.
.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2006 Cuma 01:16:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?