7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Vali Hatipoğlu veda turlarında

Valiler Kararnamesi ile merkeze atanan Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, veda ziyaretleri kapsamında Edremit Körfezi’ne gitti. Duygulu anların yaşandığı ziyaretlerde Vali Hatipoğlu hediye ve plaket yağmuruna tutuldu.

1988 yılında müfettişlik görevi yürütürken Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde yaklaşık bir ay kalan ve her fırsatta Balıkesir’i çok sevdiğini dile getiren Vali Selahattin Hatipoğlu, geçtiğimiz hafta başladığı veda turlarını sürdürüyor. İlçe ve beldeleri tek tek ziyaret eden Vali Hatipoğlu, sabah saatlerinde il merkezinden ayrılarak Edremit Körfezi’ne hareket etti. Körfez bölgesindeki ilk ziyaretini Havran’da gerçekleştiren Hatipoğlu, ilçede protokolü ile vedalaşmasının ardından, Burhaniye ve Edremit ilçelerini ziyaret etti. Gömeç ve Ayvalık’ta son bulan ziyaretlerde duygu dolu anlar yaşanırken, Vali Hatipoğlu’na, ilçelerdeki tüm kaymakamlar ve belediye başkanlarından hediyeler ve anı plaketleri takdim edildi.
3 buçuk yıldır Balıkesir’de Valilik görevi yürüten ve halkın sevgisini kazanmayı başaran Vali Hatipoğlu, Edremit Kaymakamlığı ziyaretinde, Kaymakam Şefik Aydın, Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü Cumali Topaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan ve diğer tüm resmi kurumların müdür ve amirleri tarafından Kaymakamlık binası bahçesinde karşılandı. İlçe protokolü ile birlikte tarihi Kaymakamlık binası önünde hatıra fotoğrafı da çektiren Vali Hatipoğlu, Kaymakam Şefik Aydın’ın hediye paketi ve anı plaketini aldıktan sonra, veda konuşması yaptı. Kaymakam Aydın’ın makam koltuğundan, ilçe protokolü huzurunda Balıkesir ve Edremit halkına hitaben konuşan Vali Selahattin Hatipoğlu, Edremit Körfezi’nin 2010 yılında atılım yaşayacağını vurguladı.

ATAMAMI SÜKUNET İLE KARŞILIYORUM”
Duygusal bir konuşma yapan Vali Selahattin Hatipoğlu, Balıkesir’e dün gelmiş ve bugün ayrılıyormuş gibi hissettiğini ifade ederek, atamasını sükunet ile karşıladığını söyledi. Balıkesir’i olması gereken yere taşımak için gece gündüz çalıştıklarının altını çizen Vali Hatipoğlu, “Hiç ayrılmayacakmış gibi ve burasının bir hemşerisi gibi gecemizi gündüzümüze katarak Balıkesir’i olması gereken noktaya taşımak için var gücümüzle çalıştık. Üzerimize her hangi bir leke gelmemesi için çok dikkatli çalıştık. Şükür Allah’a, sanki dün gelmişim ve bugün ayrılıyormuşum gibi. Bütün vatandaşlarımızın da bize teveccühü olduğunu gördüm. Benim için asıl önemli olan, 3 buçuk yıla karşın bütün insanlarımızın bize karşı olan güvenini, itimadını hiçbir zaman kaybetmedik.

Bu vesile ile bütün halkımıza ve Edremit halkına sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Her şeyin hayırlısı. Makamlar gelip geçici. Bazen insanlar akıntıya kapılıyor gibi bir durum oluyor ve hiçbir zaman akıntıya kapılmamalıyız. Her zaman bir gün bu görevin de biteceğini düşünerek, bir eser bırakmak, kubbede hoş bir seda bırakmak bizler için şiar olmalıdır. Onun için görevimizin bu bilinci ile Balıkesir’imize hizmet ettik. Devletin en saygın makamlarından birisi olan Valilik makamının bizlere emanet olduğunun duygusu ve düşüncesi içerisinde bu görevden ayrılıyoruz. Atamamı sükunet ile karşılıyorum. Başka bir tavır içerisinde olmam mümkün değil. Devletimizin, hükümetimizin temsil edildiği bir makam ve her zaman bu görevler verilir ve alınır. Onun için görevimi yapmanın mutluluğu ve huzuru içinde Balıkesir’den ayrılıyorum. Tabi üzüntülüyüm, hüzünlüyüm, buruğum. Sizlerden ayrılıyorum. Balıkesir’de gezdiğimiz, gördüğümüz dağlarda, tepelerde, yani her tarafta bir anımız var. Bunlar da insanları duygulandırıyor. Tatil dönemlerimde de şahsıma gösterdiğiniz yakın ilgiden dolayı da hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

“BÖLGEDE TURİZM ATILIMI YAŞANACAK”
Kişisel veda konuşmalarının ardından, ilçe protokolü, daire amirleri ve vatandaşlardan helallik isteyen Vali Hatipoğlu, daha sonra bölgedeki yatırımlara değindi. Edremit Körfezi’nde 2010 yılında turizm atılımı yaşanacağını vurgulayarak, 3 buçuk yıl içinde güzel işlere imza atıldığını söyleyen Hatipoğlu, “Edremit’in, Balıkesir’in en önde gelen ilçelerinden birisi olduğunu, özellikle turizm açısından çok önemli bir merkez olduğunun bilinciyle hareket ettik. Özellikle son 3 buçuk yıl içerisinde güzel şeyler de yapıldı burada. Yol, su, eğitim, sağlık konusunda, hayırseverlerin çalışmaları, devlet hastanemiz gibi güzel çalışmalar oldu.

Dolayısıyla Balıkesir’in bütçesi imkanından Edremit de üzerine düşen payı almaya çalıştı. Çevre yolumuz var burada ve inşallah Karayolları Müdürlüğü de üzerine düşen görevi hayırlısıyla yerine getirir ve bu yolun açılması lazım. Bunun üzerinde durmamız lazım. Balıkesir-Edremit yolunun 10 milyon TL’lik ödeneği var ve şu an ihale çalışmaları devam ediyor. Bazı güzergahlar da pay-pas edilecek ve bu çalışma ile yol birkaç kilometre kısalacaktır. İnşallah bu yol 2010 Mart ayında inşallah bu yol çalışmaları yapılacaktır. Ama havaalanı projesi çok önemlidir. Zeytinin yanında turizm de bu bölgenin önemli bir girdisi olacaktır. Havaalanına karayolunun birleşmesi ile birlikte bu bölgede bir atılım olacağını düşünüyorum. Havaalanımız uluslar arası uçuşlara başladığında bölgemiz iç ve dış turizme tamamen açılacaktır. Edremit Körfezi’nde deniz ve dağ turizmi de ülke genelinde hatırı sayılır kalitede ve düzeydedir. Bu nedenle elimizden geldiği kadar Kaz Dağları’na önem veriyoruz. Bu vesile ile sözlerimi tamamlarken, haklarınızı da helal etmenizi diliyorum. Bizden de sizlere geçen bir hakkım varsa helal ediyorum. Geriye baktığımız zaman, iniş ve çıkışların hayırlara vesile olduğunu görüyoruz. İnşallah bu da hayırlara vesile olur diye düşünüyorum. Her şey için teşekkür ediyorum. Sağlıcakla kalın” diye konuştu.

Kaymakamlık binasından ayrılarak, yayan olarak Edremit Belediyesi’ne doğru yola çıkan Vali Selahattin Hatipoğlu, yol boyunca esnaflarla görüştü. Esnaflar ile tokalaşarak kendilerinden helallik alan Vali Hatipoğlu, belediye girişinde başkan Tuncay Kılıç tarafından karşılandı. Belediye Başkanlığı makamında kısa bir ziyaret gerçekleştiren Hatipoğlu, başkan Kılıç’a övgü dolu sözler sarf ederek başarılarının devamını diledi. Edremit Belediyesi’nin önemli bir belediye olduğunu ve çalışmalarını sürekli olarak yakından takip ettiğini vurgulayan Vali Hatipoğlu, başkan Tuncay Kılıç’ın teşekkür ve anı plaketi ile hediye paketini aldıktan sonra belediye hizmet binası girişinde hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2009 Pazar 12:30:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?