3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Vali yardımcısı da aday adayı

VALİ YARDIMCILIĞINDAN İSTİFA EDİP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU

Balıkesir Vali Yardımcısı Ayhan Çiftarslan, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti. Çiftarslan'ın CHP'den Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı olduğu öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlananan, "Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Kararnamesi"nde 2009 yılı Temmuz ayında Kırıkkale Vali Yardımcısı Ayhan Çiftarslan ve Kütahya Vali Yardımcısı Günay Özdemir 1. Derece kadrolu olan Balıkesir'e vali yardımcısı olarak atandılar. Vali yardımcılarından Ayhan Çiftarslan şubat ayında aktif siyaset kararı alarak milletvekili aday adaylığı için mülki idare amirliği görevinden istifa etti. Ayhan Çiftarslan'ın CHP'den Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı olduğu bildirildi. Ayhan Çiftarslan'ın yerine Vali Yardımcılarından Abdullah Aslan vekalet ediyor. Vali Yardımcısı Günay Özdemir ise hala Balıkesir İl Özel İdare Genel Sekreteri olarak görev yapıyor.

12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimlerine katılmak için toplam 46 Mülki İdare Amiri kökenli bürokratın görevlerinden ayrıldığı açıklandı. 17 Vali Yardımcısı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gitmek için görevinden ayrılırken bunları 11 merkez valisi ve 8 kaymakam takip etti. Ayrıca aktif olarak göreve yapan 2 valinin de milletvekili aday adayı olmak için görevinden ayrıldığı öğrenildi.

VALİ YARDIMCILIĞINDAN İSTİFA EDİP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2011 Salı 12:35:05
Güncelleme :22 Mart 2011 Salı 23:55:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?