6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Vali'den duygusal veda

Vali Selahattin Hatioğlu, Balıkesir'den ayrıldı. Kaymakamlar, belediye başkanları ve daire müdürlerinin uğurlamak için toplandığı hükümet binası önündeki kalabalığı gören vatandaşlar da valilik binası önünde toplandı. Gözleri dolan Vali Selahattin Hatipoğlu vatandaşlardan haklarını helal etmelerini istedi.

Valiler Kararnamesi ile Balıkesir'den merkeze alınan Vali Selahattin Hatipoğlu bugün öğle saatlerinde Balıkesir'den ayrıldı. Son defa uğradığı makamında personeliyle vedalaşan Vali Hatipoğlu, eşi Seyhan Hatipoğlu ile birlikte kendilerini bekleyen vatandaşlarla da helalleşip veda ettiler.

Valilik binası girişindeki merdivenlerde vatandaşlara hitap eden Selahattin Hatipoğlu, "Bugün 1 Temmuz itibarı ile görevimi tamamlayarak çok sevdiğimiz Balıkesir'imizden ve Balıkesirlilerimizden ayrılıyoruz. Burada hizmet vermenin gurur ve onurunu başta valiniz olarak ben ve çalışma arkadaşlarım, bütün birim amirlerimiz ve basın mensuplarımızla beraber Balıkesir'i çok daha ileriye götürmenin mutluluğunu onurunu yaşadık. Şu anda görev yapmanın huzur ve mutluluğu içerisinde, sizlerden ayrılmanın da hüznü içerisindeyiz. Ben ve eşim huzurunuzdan ayrılıyoruz. Ancak, gönlümüz sizlerle beraber. Ankara'da bir yakınınızın, bir büyüğünüzün olduğunu unutmayın. Bizlere olan haklarınızı helal etmenizi istiyorum, bizim haklarımız ve hukukumuz helal olsun" dedi.

Uğurlamada töreninde haklarını helal eden vatandaşların yoğun ilgisinden duygulanan Vali Selahattin Hatipoğlu'nun eşi Seyhan Haitipoğlu gözyaşlarını tutamadı. Dayanamayıp ağlayan Seyhan Hatipoğlu, "Balıkesir'den ayrılacağım için çok üzgünüm. Ankara'ya gittiğim için de mutluyum. Sonuçta bu bizim görevimiz, hepimize hayırlı, uğurlu olsun. Balıkesir denildiğinde ilk olarak aklıma birlik beraberlik geliyor. Halkla iç içe olduğumuzdan dolayı çok mutlu olduğumuzu hatırlayacağım" dedi.

VALİYE SARILIP AĞLADI
Veda konuşmasının ardından eşi ve çocuğuyla birlikte kendisini Ankara'ya götürecek olan araca ilerleyen Vali Hatipoğlu'nun önüne geçip elini öpüp boynuna sarılarak ağlayan bir vatandaş, "Bırakma bizi vali baba" diye gözyaşı döktü. Yaşanan duygusal dakikalardan etkilenen Vali Selahattin Hatipoğlu'nun gözleri doldu. Valilik binası önüne gelen engelli bir vatandaşın vedalaşma isteğine cevap veren Hatipoğlu, aynı zamanda cüce olan engelli vatandaşla eğilerek tokalaştı. Hükümet binası önündeki ağlatan veda töreninin sonunda Vali Selahattin Hatipoğlu ve eşi Seyhan Hatipoğlu, birlikte bindikleri araçtan, Balıkesirlilere son defa el sallayıp, "Allahaısmarladık" diyerek Ankara'ya hareket ettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 16:18:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?