3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Vali'den ilçelere ani ziyaret

Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Sındırgı ilçesinde incelemelerde bulundu.


Kaymakamı Avni Oral'ı makamında ziyaret edip bir süre görüşen Vali Hatipoğlu, daha sonra beraberinde kaymakam, belediye başkanı, jandarma komutanı ve emniyet amiri ile bazı incelemelerde bulunup, devam eden çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

Eski askerlik şubesi olarak bilinen binada sürdürülen tamirat ve restorasyon çalışmalarını yerinde gören Vali Hatipoğlu, Sındırgı Öğretmen Evi Sosyal Tesislerinde katıldığı öğle yemeğinin ardından ilçeden ayrıldı. Vali Selahattin Hatipoğlu'nun, ilçelerle ilgili yeni bir uygulamayı hayata geçirdiği öğrenildi. Buna göre, tüm ilçelere rutin ziyaretlerde bulunacak olan Vali Hatipoğlu, bunu ilçe protokolüne haber vermeden gerçekleştirecek.

Olumlu izlenimlerle ayrıldığı Sındırgı'daki tarihi binanın restorasyonu için 227 bin YTL. kaynak sağlandığı, çalışmaların ise aralıksız sürdüğü bildirildi. Önümüzdeki günlerde Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Bölümü ile Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan gelecek heyetlerin ilçedeki çalışmaları hazırlanan proje çerçevesinde inceleyecekleri kaydedildi.

Binanın tadilatı için gerekli olan 227 bin YTL.'nin Vali Selahattin Haatipoğlu'nun talimatları ile sağlandığı, tadilat çalışmalarının tamamlanmasının ardından tarihi binanın Kuva-yi Milliye Müzesi ve Sındırgı Evi olarak kullanılacağı bildirildi.

İha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 03:38:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?