3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Vali'den taziye ziyareti

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde yaşanan olayların ardından beldeyi ziyaret eden Vali Selahattin Hatipoğlu, olaylarda hayatlarını kaybeden 2 kişinin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. 

Vali Selahattin Hatipoğlu, Altınova'da Ramazan Bayramı'nın ilk günü başlayan ve 2 kişinin ölmesi üzerine beldede halk arasında gerginlik yaşanan olayların ardından ilk kez halkla bir araya geldi. 

Bölgede konaklayan ve sabah saatlerinde belediye binasında Kaymakam Nihat Nalbant, İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, İl Emniyet Müdürü Coşkun Hayal, Belediye Başkanı Mehmet Ali Akçal ile bir araya gelen Vali 

Hatipoğlu, daha sonra olaylarda hayatlarını kaybeden 2 kişinin ailelerini ziyaret etti. Ailelere acılarını paylaştıklarını söyleyen Hatipoğlu, "Bu üzücü olayların hiç yaşanmamasını isterdik. Sizleri anlıyorum ve acınızı paylaşmak, bir isteğinizin olup olmadığını öğrenmek için geldik. Bizler her zaman yanınızdayız, bunu unutmayın" dedi. 

Olaylarda hasar gören ev ve iş yerlerini de ziyaret eden Vali Hatipoğlu ve beraberindeki heyete çok sayıda jandarma eşlik etti. Ziyaretler esnasında zarar gören Doğu kökenli bir esnaf, Vali Hatipoğlu'na dert yandı. Yaşadıkları tedirginlik nedeniyle kendisinin ve yakınlarının çocuklarını bugün okula göndermediklerini söyleyen vatandaş, "Malum olaylardan sonra bugün çocuklarımızı okullara yollamaya çekindik" dedi. 

Beldede sükunetin tamamen sağlandığını vurgulayan Vali Hatipoğlu ise, "Çocuklarını hemen okula gönder. Beldede ve okullarda hiçbir sıkıntı yoktur. Güvenlik güçleri de tedbirlidir. Hiçbir sorun yok. İçiniz rahat olsun, çocuklarınızın eğitimlerini engellemeyin" diye konuştu. 

Basın mensuplarının hasar gören iş yerlerinin durumu hakkındaki sorularını yanıtlayan Vali Hatipoğlu, sigortalı olan iş yerlerinin masraflarını karşıladıklarını belirtti. Bölgede her şeyin normale döndüğünü söyleyen Hatipoğlu, yaklaşık bir saatlik ziyaretin ardından bölgeden ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 14:14:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?