5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Valilikten jet açıklama!

Balıkesir Valiliği, merkez Ortamandıra köyüne hiç yatırım ve hizmet götürülmediği şeklindeki haberlere karşılık bu göne son 4 yılda yaklaşık 175 bin TL tutarında yatırım ve hizmet götürüldüğünü açıkladı.

CHP Bandırma İGM Üyesi İsmet Koçyiğit beraberinde CHP Balıkesir Merkez İçe ve CHP İl Kadın Kolları'ndan partili yöneticiler olduğu halde Alevi köyü olan merkeze bağlı Ortamandıra köyüne giderek vatandaşlarla görüşmüş, köyün hizmet almadığını, insanların etnik ayrıcılık ile mağdur edildiğini ifade etmişti. İGM'deki Tarım Komisyonu Üyesi olarak Ortamandıra köyü ile birlikte bütün Alevi köylerine hizmet açılımı ve yatırım hamlesi başlatılması için girişimlerde bulunacağını söyleyen İsmet Koçyiğit, köy muhtarının tepkisiyle karşılaşmıştı. Muhtar, CHP'ye oy verdikleri halde köy konakları için yardım taleplerini partinin kabul etmediğini belirtip CHP'li İGM Üyesine sert çıkmıştı. Köyün başta yolları olmak üzere birçok konuda hizmete ihtiyacı olduğunu söyleyen İsmet Koçyiğit, beraberindeki heyetle ayrılırken köylülerden CHP için tekrar oy istedi.

 VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Balıkesir Valiliği, CHP'nin Ortamandıra köyündeki ziyaretiyle ilgili olarak gazetelerde bugün çıkan haberlere ilişkin, "aşırı yağışların köylerde meydana getirdiği olumsuzluklar giderilecek" şeklinde bir açıklama yaptı. İl merkezinde bugün (19 Şubat 2010) tarihli yayınlanan bazı gazetelerde merkez Ortamandıra köyüne götürülen hizmetlerle ilgili haberlerin yer aldığı belirtilen açıklamada, "Bir süredir il genelinde aralıklarla mevsim normallerinin üzerinde devam eden yağışlar köylerde olumsuzluklar meydana getirmiştir. Köylerimizdeki olumsuzluklar bir program dahilinde giderilmeye başlanmış olup çalışmalar devam etmektedir" denildi.

4 YILDA 175 MİLYAR LİRALIK HİZMET

Valiliğin açıklamasında, İl Özel İdaresi tarafından köylerin ihtiyaçlarına yönelik hizmetlere imkanlar ölçüsünde devam edildiği belirtilirken, haberlerde konu edilen Ortamandıra köyüne 2006 yılından bu yana verilen hizmetlerle ilgili olarak yapılan açıklamada, "2006 yılında KÖYDES kapsamında içme suyu için 21 bin 200 TL, 2007 Köy Konağı yapımı için köy yardımı 5 bin TL, 2008 KÖYDES kapsamında içme suyu depo terfi hattı için 96 bin 257 TL, 2008 yılı İller Bankasından içme suyu için 39 bin TL, 2010 yılında 15 bin TL'lik köy içi kilitli parke döşeme işi Özel İdare Programına alınmıştır. Kamuoyuna duyurulur" denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 16:43:03
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 19:49:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yunus emre korkmaz IP: 213.43.51.xxx Tarih : 25.12.2012 00:59:49

sayın valim madem bukadar yatırım varda neden ortatda değil.... sizden bu konuyu araştırmanızı başımızdaki muhtarla ilgilenmenizi istiyoruz gerekenin yapılmasını arz ederim.