7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Valilik'ten orman köylerine su tankeri

Balıkesir Valiliği ve İl Özel İdaresi, orman yangınlarında kullanılmak üzere köylere su tankerleri dağıtıyor.

Orman yangınlarında ilk müdahalenin yapılması için alınan 15 su tankeri köy muhtarlarına teslim edildi. Törene Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Akif Okur ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Metin Özgür katıldı.

Bölge Müdürü Recep Ateş, "Yangınlara erken müdahele çok önemlidir. Balıkesir'de 903 köy mevcut. Bunların aracı yok. Uzak bir köyde çıkan yangına ekiplerin intikal etmesi yarım saati buluyoraktadır. Kırsal kesimdeki yangınlara en kısa sürede müdahele edilmesi için köy muhtarlıklarına teslim edilecek 2 bin 500 litre kapasiteli tankerler büyük bir ihtiyaca cevap verecek" dedi.

Vali Yılmaz Arslan da, Kamu hizmeti halkın desteği olmadan amacına ulaşamaz. Halkın kamu hizmetine katılmasını sağlamak zorundayız. Bu bizim için bir lüks değil, zarurettir" dedi.

Muhtarlara teslim edilecek su tankerleri test edildi. Görevlilerin kırık dal parçalarını mazot ile tutuşturması ile bir anda alev yumağı haline gelen alan, su tankerlerinden çekilen su ile kısa sürede söndürüldü. Törene katılan davetliler mini yangın tatbikatını ilgi ile izledi. Orman yangınları başta olmak üzere ev yangınlarında da kullanılabilecek su tankerleri hakkında muhtarlara eğitim de verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 10:51:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?