7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Vekillerden Gönen çıkarması

AK Parti Balıkesir Milletvekilleri İsmail Özgün, Ali Aydınoğlu ve Turhan Çömez, Gönen İlçesi'nde çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Gönen'de ilk olarak Belediye Başkanı Hüseyin Yakar'ı makamında ziyaret eden milletvekilleri, belediye çalışmaları ve ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı. Belediye Başkanı Yakar'ın bölgenin zirai ve tarımsal alandaki potansiyelinin göz önüne alınarak Gönen'e, Tahir Ova Tarım İşletmeleri'ndeki (Tigem) olanaklar dahilinde bir Ziraat Fakültesi yapılmasına teklifine de vekillerden destek geldi. Ziraat Fakültesi açılması için gerekli çalışmaları başlatma kararı alan Milletvekilleri Özgün, Aydınoğlu ve Çömez, fakültenin bölge açısından olumlu sonuçlar getireceğine değindi. Milletvekili Çömez, Tigem'in büyük ve kapsamlı tesislere sahip olduğunu, bu bakımdan fakülte için gerekli şartların kolay sağlanacağını ve fakültenin Gönen'e kazandırılması için bölge vekilleri olarak çalışma sözü verdi. 

Karayollarının durumunun da değerlendirildiği ziyarette konuşan Belediye Başkanı Yakar, görüşmede İstanbul-Körfez Karayolu hattının tekrar Gönen üzerinden geçirileceğine değinerek, "Daha önce Gönen-Bandırma-Balya Karayolu üzerinden ulaşımı sağlanan Körfez bağlantı yolunun gerekli yol çalışmaları ile İstanbul ile Güney Marmara arasındaki bağlantıyı büyük bir oranda kısaltabilecek bir proje olarak gösterilen Gönen-Bandırma-Balya İvrindi ve Güney Marmara bağlantı yolu büyük oranda tamamlandı. Bu tamamlanan bölümlerinin dışında Gönen ile Balya-Orhanlar arasındaki 25 kilometrelik bir ulaşım yolunun tamamlanması ile Güney Marmara ulaşımı yaklaşık 80 kilometre daha kısalır. Bu yolun yapılması ile Gönen'in ve Güney Marmara'nın turizm potansiyelinde çok büyük bir artış yaşanır ve Balya, İvrindi gibi ilçelerde büyük bir atılıma geçebilir" ifadelerini kullandı. 

Gönen Devlet Hastanesi'nin zor şartlarda hizmet verdiğini belirten Başkan Yakar, hastane için vekillerden destek istedi. Hastanenin poliklinik bölümünde sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Başkan Yakar, hastaneye acil olarak ek poliklinik binası yapılması gerektiğini söyledi. Gönen'de hastanenin bina yetersizliğinin yanısıra uzman doktor açığının da yeni düzenlemelerde giderileceğini belirten Milletvekili Çömez ise, konunun yakın zamanda netlik kazanacağını söyledi. 

Milletvekilleri, Gönen Belediyesi'ndeki görüşmenin ardından Kaymakam Saim Eskioğlu'nu da ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Kaymakamlık ziyareti sonrasında Gönen'in çarşı esnafını ziyaret eden vekiller ve Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Gönen Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi'nde düzenlenen toplantıda, Gönen'de bulunun oda başkanları, birlik başkanları ve mahalle muhtarlarıyla biraraya geldi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2006 Çarşamba 23:55:47
Güncelleme :24 Ağustos 2006 Perşembe 02:20:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?