3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Velilerden okulda para toplama tepkisi

Balıkesir'in Edremit ilçesindeki bazı ilköğretim okullarında öğrencilerden sınıfların eksikleri için paralar istenmesi tepkilere neden oldu. 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bazı ilköğretim okullarındaki özellikle birinci sınıf öğrencilerinden sınıflardaki eksik eşyaların alınabilmesi için para istenmesi velilerin tepkisini topladı. Sınıflardaki perde, ceket askılıkları, projeksiyon cihazı ve benzer ihtiyaçların alınabilmesi için sınıf anneleri ve okul aile birlikleri aracılığıyla kendilerinden sadece birinci dönem için 70 YTL'ye vatan rakamlarla paralar istenildiğini söyleyen bazı veliler, "Daha ilköğretim birinci sınıfa giden çocuklarımızın eğitimleri özel eğitimi aratmamaya başladı. Sınıfa ve okula yardım paraları toplanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı sınıfların ihtiyaçlarını karşılamıyor mu bu, sorunun cevabını arıyoruz" dedi. 

Okullardaki ceket askılığı ve perde gibi ihtiyaçların okul yetkilileri tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirilmesi halinde karşılanabildiğini söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, projeksiyon cihazlarının fazla maliyet gerektirmesi nedeniyle okul aile birliklerinin yardımlar toplayarak alma çabalarının normal olduğunu belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 19:06:22
Güncelleme :22 Eylül 2008 Pazartesi 19:09:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?