6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Vergi rekortmenleri ödüllendirildi

EDREMİT’TE VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Balıkesir’in Edremit Ticaret Odası’nın (ETO), toplumdaki vergi bilincinin gelişmesi ve işletmelerin ihracata yönelmesini teşvik amacı ile düzenlediği, “Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni” geçtiğimiz akşam gerçekleştirildi.

Güre beldesinde hizmet veren 5 yıldızlı Adrina Otel’de gerçekleştirilen Vergi Rekortmenleri ve Başarılı İhracatçılar Ödül Töreni’ne, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da katıldı.

 ETO Başkanı Mehmet Ertaş, yemekli törenin açış konuşmasını yaptı Ertaş, yaptığı konuşmada, iş sektörünün çetin ve zorlu olduğu bugünlerde, en çok vergi ödeyenler listesine isimlerini yazdıranları hep beraber kutladıklarını ifade ederek, “İlçemizde 2008 yılı Tahakkuk eden matrahlara şahıslarda göre en yüksek vergi ile bir bayan esnafımız birinciliği elde etti. Kurumlarda ise Simtek İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limitet Şirketi şampiyonluğu kimseye kaptırmadı. İlçemizdeki en yüksek vergiyi veren esnaflarımızı 20 Kasım Cumartesi günü düzenleyeceğimiz bir tören ile ödüllendireceğiz” dedi.

Ödül törenine, Edremit Kaymakamı Şefik Aydın, Havran Kaymakamı Fatih Genel, Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç, Edremit Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Mecit, Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Dedebağı, İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları, dernek ve oda başkanları ve iş adamları katıldı.

Vergi Rekortmenleri ve Başarılı İhracatçılar Ödül Töreni’nde, kurumlar vergisi dalında Simtek İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi: 654 bin 322 TL ile altın, Mertaş Taşımacılık İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi: 342 bin 234 TL ile gümüş, Efko Meşrubat Bira, Gıda İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limitet Şirketi ise: 164 bin 957 TL ile bronz madalya almaya hak kazandı. Gelir vergisi dalında ise ödül alanlar ise, Aysel Erbudak 132 bin 159 TL ile altın, Mehmet Ertaş: 99 bin 648 TL ile gümüş madalyayı elde ederken, Tümdeniz Çelebi’de: 98 bin 750 TL ile bronz madalyanın sahibi oldu. Öte yandan, bölgeye 5 yıldızlı bir turistik tesis kazandırdığı için TES-İş’e onur ödülü verildi.

ETO'nun listesine göre, ilçedeki erkekleri geride bırakarak vergi şampiyonu olan 45 yaşındaki Aysel Erbudak, Hollanda’da yaşıyor. Bundan 4 yıl önce Edremit Körfezi’ne Altınoluk'ta bulunan Astım Hastanesi'ni satın alarak gelen Aysel Erbudak, daha sonra önceki yıllarda Turban'a ait tatil köyü olan Akçay Tatil Köyü'nün işletmeciliğini üstlendi. Hollanda'da da bir hastanesi bulunan Aysel Erbudak, kısa sürede Edremit Körfezi’nde adından söz ettirmeyi başardı. Geçtiğimiz sene de ikinci olan Erbudak bu yıl vergi rekortmenliğini eline geçirdi.

 “İNRACAATIMIZIN YÜZDE 95’İ SANAYİ ÜRÜNÜ”

Ödül töreni öncesinde konuşma yapan ve kısa adı EBSO olan Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, adli suçların artmasının ardındaki gerçeğin işsizlik ve ekonomik kriz olduğunu söyledi. Yorgancılar, “Geçmişe baktığımızda 95’li yıllarda 30 milyon dolar ihracat yapan Türkiye’mizin yüzde 90’ı tarın ürünleri olurken, bu gün 132 milyar dolar ihracat yapan ülkemizin yüzde 95’i sanayi ürünü haline gelmiştir. Bu da Türk müteşebbislerin yapmış olduğu yatırımların sonucunda ulaşılan çok önemli bir başarı. Tabi küresel kriz hepimizi çok yakinen etkiledi. Bu etkilenişin altında öncelikle büyüme rakamlarında işsizlik ile kamu finansmanında ekonomik teoride ve yönetişimde maalesef çok büyük sıkıntılar çektik. Ama bir önemli avantajımız vardı. Bu avantajımız 2001 yılında yaşamış olduğumuz bankacılık krizini maalesef bankacılık denetleme kurulunun yapmış olduğu başarılı çalışmalar sonucunda son derece sağlıklı bir bankacılık sistemiyle bu kriz dönemine girdik. Ama bunun neticesinde sağlam bir finans yılımız olmasına rağmen krediye erişimdeki zorluktan dolayı sanayimiz, KOBİ’lerimiz, tüccarımız, ticaret erbabımız maalesef Eylül ayından itibaren çok büyük sıkıntıların içine girdiler ve yaşadılar, halada yaşamaya devam etmektedirler. Merkez Bankamızın yapmış olduğu faiz indirimlerini hiçbir banka otomatik olarak aşağıya doğru uygulamamakla birlikte yine yüksek oranlarda paraları satma çabası içinde bulunan bir tablo sergilediler” dedi.

 “ÜNİVERSİTE MEZUNU GENÇLERİMİZ İŞSİZ”

Başkan Ender Yorgancılar, işsizliğin en büyük sorun olduğunu belirterek şunları kaydetti, “Bu gün ülkemizde her üç gençten birtanesinin işsiz olduğunu hiçbir zaman unutmamak durumundayız ve her yıl 500- 600 bin genç üniversitelerden mezun olup iş aramakta. Emniyetteki yapılan çalışmalarda hırsızlık, kapkaç, yaralama, soygun gibi olayların altında yatan birinci nedenin işsizlik ve parasızlık olduğunu görüyoruz. Özellikle Avrupa Birliğinin en büyük endişesi olan Türkiye Cumhuriyeti’nin genç nüfusunu önümüzdeki süre zarfında bunlara iş imkanı sağlamadığımız takdirde maalesef ülkemizi son derece zor günlerin beklediğini hiçbir zaman için unutmamamız gerekiyor. İhracatımızdaki düşüş bu günkü ortamda son derece sıkıntılı bir durumdayız. Geçen seneki 130 milyar dolayı yakalayamayız ama 100 milyar dolarlık bir ihracatı bu yıl içinde gerçekleştirebileceğimizi tahmin ediyoruz. Bunu da yine yapacak olan başaran biz özel sektörün temsilcileri olduğumuz için son derece bunlardan da ayrı bir kıvanç duyuyorum. Krizin eninde sonunda biteceğini hep beraber biliyoruz. Hiçbir kriz ebedi değil, ama unutmayalım ki krizi çıkaran da insanlar, göğüs gerecek olan da insanlar, çözüm bulacak olan da insanlar. Bu açıdan insan faktörü son derece önemli. Akıl yoluyla yani artık eskiden olduğu gibi alın teriyle değil, akıl teriyle iş yapan, hareket eden, tedbir alan firmalar daha uzun süreli ayakta kalabilecek. Markalaşan firmalar daha uzun süreli ayakta kalabilecek.”

 “PARANIZI FAİZDEN ÇEKİN, OTEL YAPIN!”

Ender Yorgancılar’ın konuşmasının ardından kısa bir konuşma yapan Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ise, Edremit’te iş yapanların çoğunluğunu kent dışından gelenlerin oluşturduğunu belirterek, Edremitli iş adamlarının paralarını faizden çekerek otel açıp turizme yönelmeleri gerektiğini söyledi. Kılıç, “Artık yastık altından paraları çıkartma zamanı. Bölgemiz turizm de çok büyük gelişmeler kaydedecek. Körfez havaalanımızın uluslar arası uçuşlara başlamasıyla birlikte Edremit Körfezi, Antalya, Bodrum gibi turizm devi bölgelerimiz ile yarış edecektir. Bu nedenle artık zincirlerimizi kırıp, turizme yönelmemiz şart olmuştur. Paralarınızı faizden çekin ve termal tesisler, oteller, turizm merkezleri yapın!. Bu büyük bir fırsattır. Artık uyanma zamanıdır” dedi.

Konuşmaların ardından sahneye gelen İzmirli sanatçı Hatice, davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

EDREMİT’TE VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ
EDREMİT’TE VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ
EDREMİT’TE VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ
EDREMİT’TE VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ
EDREMİT’TE VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ
EDREMİT’TE VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ
EDREMİT’TE VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ
EDREMİT’TE VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2009 Cumartesi 22:31:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?