6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Yabancı öğrenciler okul inşaatı icin çalıştı

Uluslararası Gönüllü Çalışma Kampı için Türkiye'ye gelen değişik ülkelerden 15 öğrenci, Balıkesir'in Savaştepe İlçesi'nde okul inşaatında çalıştı. Yabancı konuklar, yöreye hayran kaldıklarını söyledi. 

Gençtur Turizm ve Seyahat Acentesi tarafından Uluslararası Gönüllü Çalışma Kampı kapsamında Savaştepe Belediyesi ile bir anlaşma yapıldı. Gençtur'un Gençlik Kampları Koordinatörü Zafer Yılmaz ile birlikte Türkiye (1), Azerbaycan (2), Belçika (1), Fransa (1), Almanya (1), Hollanda (1), İtalya (2), Japonya (4), Kore (1) ve İsviçre (1) olmak üzere toplam 15 öğrenci, Savaştepe Belediyesi tarafından misafir ediliyor. 

İlçede toplam 2 hafta kalacak olan ve konaklama ile yemek ihtiyaçları belediye tarafından karşılanan öğrenciler, Balıkesir Üniversitesi Savaştepe Meslek Yüksek Okulu inşaatında bahçe düzenlemesine katıldı. 

Gönüllü çalışma grubu üyeleri inşaatta harç karıp taş taşırken, zaman zaman da kendilerini bir an olsun yalnız bırakmayan çocuklarla oynadı. Savaştepe Belediye Başkanı Gürkan Kurtbaş da, yabancı konuklarla yakından ilgilendi. 

Belediyeyle yaptıkları iş birliği sonucu ilçeye geldiklerini belirten Gençtur koordinatörü Zafer Yılmaz, gönüllü çalışma grubunun 8 Eylül tarihine kadar Savaştepe'de kalacağını söyledi. Yaptıkları çalışmadan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden yabancı öğrenciler ise, Türk yemeklerini çok beğendiklerini, yöre insanlarının çok sevecen olduğunu, Türkiye'yi çok sevdiklerini söyledi. Bir Japon öğrenci, kahvaltıdan sonra çay içilmesinin dikkatini çektiğini ve bundan böyle kendisinin de sürekli çay içeceğini belirtti. Türkiye ve Savaştepe'yi çok sevdiklerini tekrarlayan yabancı gençler, ilk fırsatta Türkiye'ye tekrar geleceklerini söylediler.
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2006 Perşembe 15:39:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tuğba atik IP: 88.241.226.xxx Tarih : 31.08.2006 18:40:53
Bu yardım beni çok mutlu etti. Bu şekilde dostluklarımız pekişecek. Onlara bu yardımlarından dolayı gerçekten teşekkür ederim. Onları kutluyorum