7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Yağcı 'Oy avcılığı yapıyorlar'

Demokrat Parti (DP) Edincik Belediye Başkan Adayı Mehmet Yağcı, ulaşım üzerinden oy avcılığı yapıldığını iddia ederek, "Belediye otobüslerinin 30 Mart sabahından itibaren Bandırma'da şehir içine gireceğini iddia edenler bunu neden daha önce yapamadılar" dedi.

Edincik'te seçim çalışmalarını sürdüren Mehmet Yağcı, dün akşam belde merkezinde kahvehanede kalabalık bir gruba hitap etti. Edincik'in Bandırma'nın bir mahalle kadar yakın olduğunu belirten Yağcı, Edincik halkı için Bandırma'ya ulaşım sıkıntısının önemli bir sorun olduğunu söyledi. Edinciklilerin eğitim, sağlık, alışveriş ve bütün bürokratik işlemleri için Bandırma'ya gittiğini ve otobüslerin otogarda durması nedeniyle yol ücretlerinin çok daha pahalıya geldiğini belirten Yağcı, "Bandırma Belediye Başkanı otobüslerin şehir içinde bir durağa getirilmesinin mümkün olmadığını defalarca söyledi.

Ulaşım A.Ş. ile belediye arasındaki sözleşmede, şartlara uyulmaması halinde otobüs başına 700 bin TL tazminat ödenmesi hükmü var. Aynı partiden olan Bandırma Belediye Başkanı olmaz dediği halde, burda meydanlarda 30 Mart'tan itibaren otobüslerin şehir merkezine gireceği sözünü veriyorlar. Madem yapabiliyordun, Bandırma'da belediyeyle görüştün neden bunu daha önce yapıp da Edinciklilere bir hizmet kazandırmadın ? Otobüsler üzerinden siyaset yapıyorlar. Bu sorunu biz çözebiliriz. Seçildikten sonra ilk işimiz Bandırma'daki yetkililerle görüşmelere başlamak olacak. Karşılıklı iyi niyet içinde görüşmelerle ulaşım sıkıntısını çözeceğimize inanıyorum" dedi.

ÇİMENTO FABRİKASI YERİNE KAPARİ MEYVASI ÜRETİMİ
Başkan Adayı Yağcı, göreve geldiklerinde çimento fabrikasını kesinlikle Edincik'e kurdurmayacaklarını ifade ederek, "Fabrikanın bulunduğu alan için tarım projemiz var. TEMA'yal görüştük. Arazi yapısı ve iklimiyle bu alan kapari meyvasının yetiştirilmesi için uygun. Avrupa ve ABD'ye ihraç malı olan kapari meyvası 1 dönümlük alandan 15 ile 20 bin lira arası gelir bırakıyor. Kilosu 4 dolardan satılıyor. Edincik'i bu meyva ile tanıştırıp yetiştirip sattığımız ürünlerle çok büyük bir ekonomik gelir elde edeceğiz" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 12:31:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?