5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Yağış hayatı felç etti

BALIKESİR'DE SAĞANAK YAĞIŞ

Balıkesir'de öğle saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış etkili oldu. Aralıklarla yağan yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar saçak altlarına girerek yağmurdan korunmaya çalıştı.

İl merkezinde kısa süreli yağan yağmur su birikintilerine yol açarken bazı bodrum katların su baskınına uğradığı ancak ciddi bir hasara yol açmadığı kaydedildi.

 

METEOROLOJİDEN FIRTINA VE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Devlet Meteoroloji İşleri genel müdürlüğüne bağlı olarak Balıkesir Bölge müdürlüğünden yapılan açıklamada fırtına ve kuvvetli yağış ihbarı verilerek vatandaşlar ve ilgili birimler yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıldı.

Orta kuvvette esen rüzgarın bu akşamdan (Çarşamba) itibaren kuvvetlenerek Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeydoğudan (poyraz) 5 ila 7 kuvvetinde (29 ila 50 km/s) fırtınamsı rüzgara dönüşerek, gece saatleri ile Perşembe günü 7 ila 9 kuvvetinde (50 ila 80 km/s)kuvvetli fırtına, Güney Ege'de ise kuzeybatıdan (karayel) 6 ila 8 kuvvetinde (39 ila 65 km/s) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın Cuma günü etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Öte yandan, gök gürültülü sağanak yağış ihbarı geçildi. Yurdun büyük bölümünde görülecek yağışların bugün (Çarşamba) İzmir, Manisa, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Sakarya, Kocaeli, akşam saatlerinden itibaren Marmara geneli ile gece saatlerinde Aydın, Muğla, Batı Karadeniz'in batısında (Zonguldak, Bartın, Karabük, Bolu, Düzce) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi. Kuvvetli yağışın bu geceden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

BALIKESİR'DE SAĞANAK YAĞIŞ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2010 Çarşamba 19:17:03
Güncelleme :27 Ekim 2010 Çarşamba 19:23:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?