7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Yağmur zeytine ilaç oldu

KÖRFEZ’DE YAĞMUR ZEYTİNE İLAÇ OLDU

Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde 4 gün önce yağan yağmurun zeytin için çok yararlı olduğu bildirildi. Yurdun pek çok yerinde can ve mal kayıplarına neden olan yağışın körfez bölgesinde zeytin ilaç olduğunu belirten Çiftçi Malları Koruma Başkanı Celal Semercioğlu, yağmurdan sonra danelerin irileşerek yağlandığını bildirdi.

Yurdun bazı bölgelerinde can ve mal kaybına neden olan yağışlar körfez çiftçisini sevindirdi. Yörede bir hafta öncesine kadar yaşanan kuraklık nedeniyle yağmur duasına çıkıldığını belirten Çiftçi Malları Koruma Başkanı Celal Semercioğlu, “4 gün önce yağan yağmurdan sonra kuraklık tehlikesi sona erdi. Zeytinlerde irileşme ve yağlanma başladı. Bu da çiftçileri sevindirdi. Kuraklık nedeniyle bazı yörelerde zeytin kurumaya yüz tutmuştu. Yağmur zeytine ilaç oldu. Rekoltede artış olacak. Kuraklık nedeniyle yağmur duasına çıkılıyordu” dedi.

Burhaniye, Edremit, Havran, Gömeç ve Ayvalık ilçelerini içine alan körfez bölgesinde 10 milyon dolayında zeytin ağıcı bulunuyor. Zeytin hasadına önümüzdeki günlerde başlanması bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2009 Pazar 12:31:02
Güncelleme :8 Kasım 2009 Pazar 15:25:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?