5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Yağmurlar çiftçiyi sevindirdi

YAĞMURLAR ÇİFTÇİYİ SEVİNDİRDİ

Son günlerde ülkeyi etkisi altına alan sağanak yağışlar, Balıkesir’in Edremit Körfezi’ndeki üreticilerin yüzlerini güldürdü.

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı ve Edremit Ziraat Odası (EZO) Başkanı Cahit Çetin, yağışların Edremit Körfezi’nde ekili olan mahsullere ve zeytin ağaçlarına fayda sağladığını ifade etti.

EZO binasında İHA’ya konuşan başkan Cahit Çetin, “Yaklaşık 4 gündür yağan sağanak yağmurlar özellikle Edremit Körfezi’ndeki tarımı önemli ölçüde rahatlatmaya yetti. Bölgemizin geçim kaynağı olan zeytincilik sektörüne yağmurların katkısı da büyük olmaktadır. Milyonlarca zeytin ağacımız yeteri kadar yağmur suyuna maruz kaldı ve ürünler hasat dönemine kadar hızla irileşecektir. Bu hızla büyüme nedeniyle zeytin ağaçlarının baş belası olan zeytin sineği de zeytin danelerine erken dadanacaktır. Üreticilerimiz bu konuda hazırlıklı olmalıdır ve Temmuz ayı sonunda da mutlaka ilaçlamalara başlamalıdırlar. Üreticilerimizin bu tarihe kadar ağaçlarındaki ürünleri gözetim altında tutması ve gördükleri olumsuzluklar karşısında hemen durumu EZO’ya veya tarım yetkililerine danışmaları gerekmektedir. Yağışlar geçtiğimiz yılki gibi (dolu ve sel) afet olarak gerçekleşmediği için sevinçliyiz. Çünkü geçtiğimiz yıl yağan dolu ve yaşanan sel felaketi nedeniyle bölgemizdeki zeytincilik sektörü önemli ölçüde zarar görmüştü. Bu yıl yağışların bu seviyede yaşanmasını temenni ediyor ve tüm üreticilerimize bol kazançlar diliyoruz” dedi.

YAĞMURLAR ÇİFTÇİYİ SEVİNDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2010 Cuma 14:03:03
Güncelleme :25 Haziran 2010 Cuma 14:05:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?