3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Yaktığı çorabının dumanından bulundu

Balıkesir'in Havran ilçesinde avlanırken dağda kaybolan avcı, çorabını yakarak çıkardığı duman sayesinde bulunarak kurtarıldı. 

Edinilen bilgiye göre, dün akşam 4 arkadaşı ile birlikte Kocaseyit köyü civarında sürek avına çıkan, Havran Belediyesi'nde görevli zabıta memuru Mehmet Emin Çavuşoğlu (35), arkadaşlarıyla arasındaki mesafe açılınca dağda kayboldu. Diğer 3 arkadaşı Kocaseyit köyüne dönerek yetkililere Çavuşoğlu'nun kaybolduğunu bildirdi. Olayı öğrenir öğrenmez Jandarma Komutanlığı ile AKUT, Sivil Savunma Müdürlüğü ve Havran Belediyesi'ne haber veren Havran Kaymakamı Fatih Genel, olay yerine giderek incelemelerde bulundu. 

Kaymakam Fatih Genel öncülüğünde Bursa'dan gelen AKUT ve diğer ekiplerle birlikte sabaha kadar süren arama çalışmalarına Havran İlçe Jandarma Komutuna Üsteğmen Alim Yıldırım, Havran Belediye Başkanı Levent Gökalp ve başkan yardımcısı Metin Pala da katıldı. 

Sabah saatlerinde, Mehmet Emin Çavuşoğlu'nun, ayağındaki çorabını yakarak çıkarttığı dumanı gören yetkililer, Çavuşoğlu'nu sağ olarak bulup, Dereören köyüne getirdi. Hazır bekletilen ambulansta sağlık kontrolü yapılan Çavuşoğlu, köy kahvesinde bir süre ısındı. 

Kaymakam Fatih Genel, AKUT ve diğer tüm ekiplere teşekkür ederek, "Bu arkadaşımız av için çıktığı dağda kayboldu ve gece saatlerinde geldiğimiz bu bölgede sabaha kadar Dereören, Eğmir, Sarnıç, İnönü ve Kocaseyit köyleri yakınlarında arama tarama yaptık. Geceyi uykusuz geçirdik ve sonunda kaybolan Çavuşoğlu'nu bulduk" dedi. 

Kaybolduğu esnada aniden sis bastırdığını anlatan avcı Mehmet Emin Çavuşoğlu, "En sonunda çorabımı yakarak duman çıkartmak aklıma geldi. Beni arayan ekiplere kolayca yerimi belli ettim ve bulundum. Geceyi dağda geçirdim. Hava yağışlı olduğu için zor anlar yaşadım. Yaban hayvanlarından biraz tedirgin oldum. Beni kurtaran ekiplere ve yetkililere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 15:19:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?