6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Yangın havuzlarına girmek yasak

Orman zenginliği ile bilinen Kaz Dağları ve Madra Dağı ormanları ile kaplı olan Balıkesir’in Edremit Körfezi’nde, Edremit Orman İşletme Müdürlüğü yangın söndürme havuzlarını daha verimli ve modern hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Edremit Orman İşletme Müdürü Muhammet Karahan’dan edinilen bilgilere göre, yangın havuzlarının modernizasyonu için çalışmalar yapılıyor. Konuyla ilgili bilgiler vererek uyarılarda da bulunan müdür Karahan, “Yangınlara müdahalede zaman çok önemlidir. Yangınlara en kısa sürede müdahale edebilmek için yangın havuzları en önemli silahların başında geliyor. Ayrıca bizim için önemli olan insan güvenliği 4–5 metre derinliğinde bulunan bu havuzlar için her türlü önlemi alıyoruz etrafı çit telle çevirdik uyarı levhaları astık havuzlara girilmemesi konusunda köylülerimizi uyarıyoruz” dedi.

Ayrıca, yangın havuzlarına güvenlik amacıyla kırmızı renk veren bir madde atıldığını söyleyen müdür Muhammet Karahan, önümüzdeki günlerde yapılacak olan yöresel Kaz Dağı Türkmen etkinlikleri için, bu civarlarda konaklayacak olan vatandaşların bu konuda daha dikkatli olmalarını istedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2009 Pazar 16:56:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?