6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Yangın havuzlarına kırmızı boya

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Edremit Orman İşletme Müdürlüğünce yaptırılan yangın gölet ve havuzlarına kırmızı boya atılmasına başlandı.

Göletlerin çevresini tellerle çeviren işletme müdürlüğü, vatandaşların girmesini önlemek için bu defa da suya kırmızı boya dökmeye başladı.
Edremit Orman İşletme Müdürlüğü, Kaz Dağları ile Madra Dağı’nda yaptırdığı gangın göleti ve havuzların çevresini telle çevirerek güvenceye aldı.

Ancak, çevre il ve ilçelerde serinlemek için yangın havuzlarında giren bazı vatandaşların boğulmaları üzerine de sulara kırmızı boya atmaya başladı. Hacıbozlar köyündeki 4 metre 20 santim derinliğinde ve 950 ton su kapasiteli gölete kırmızı boya döken Edremit Orman İşletme Müdürü Muhammed Karahan, “Dağlarda her 5 kilometrede yangın göleti veya havuzu yapıyoruz. Bunların çevresini de tellerle çeviriyoruz. Ancak bu yetmiyor.

Bazı komşu il ve ilçelerde tele rağmen bu havuzlarda boğulanlar oldu. Bunun için şimdi de kırmızı boya döküyoruz. Bu boyaların caydırıcı olacağını düşünüyoruz. Havuzlarda kimsenin zarar görmemesini istiyoruz. Bu göletten yangın uçakları 300 sorti yapabilecek. Yangın göleti ve havuzları yapmaya devam ediyoruz. Vatandaşların yangınlara karşı duyarlı olmalarını bekliyoruz. Alo 177 yangın ihbar telefonunu kullanmalarını istiyoruz” dedi.

Edremit Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluğunda 198 bin hektar orman bulunuyor. Edremit körfezinin 1. derece yangına hassas bölge olduğu bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2009 Salı 12:32:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?