7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Yangın köyü tehdit ediyor

Balıkesir'de aynı anda çıkan iki orman yangınından biri kısa sürede kontrol altına alınırken, diğeri şiddetli rüzgarın da etkisiyle yayılmaya devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı Ayvazlar köyünde, Kalsüt fabrikası yanındaki ormanlık alanda bugün saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. 10 hektarlık bir alana yayılan alevleri söndürmek için bölgeye Balıkesir merkez ile çevre il ve ilçelerden çok sayıda orman ekibi sevk edildi. Rüzgar sebebiyle kontrol altına alınamayan yangın, Ayvazlar köyünü de tehdit ediyor.

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, fıstık çamı ormanındaki yangına 2 helikopter, 15 arazöz ve 150 orman personeli ile köylülerin müdahale ettiğini söyledi. Rüzgarın işlerini zorlaştırdığını belirten Ateş, yarım saate kadar alevleri bir vadide kıstırıp kontrol altına almayı planladıklarını söyledi. Bu arada, söndürme çalışmaları esnasında bir orman aracı yan yattı.

Öte yandan Yeniköy'de de aynı saatlerde orman yangını çıktı. Yeniköy'deki yangın kısa sürede kontrol altına alınırken, şu anda söndürme çalışmaları devam ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 17:55:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?