5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Yangın ormanı tehdit etti

DURSUNBEY'DE ÇÖPLÜK YANGINI

Balıkesirin Dursunbey ilçesinde çıkan çöplük yangını korkuya yol açtı. Camların aşırı sıcakta ısı geçirmesi sonucu meydana gelen yangın ormanlık alanı tehdit etti.

Dursunbey çöp toplama alanında çıkan yangına Orman İşletmesi ile belediyeye bağlı itfaiye ve yangın söndürme ekipleri müdahale etti. Sıcak havanın etkisiyle cam ve şişelerin mercek gibi çöpleri tutuşturması sonucuçıkmış olabileceği değerlendirilen yangının çöp toplayan çocuk ya da bazı kişiler tarafından da çıkarılmış olabileceği kaydedildi.

Yangına Dursunbey Orman İşletmesine bağlı 3 arazöz ve 1 dozer ile Dursunbey Belediyesine bağlı 2 itfaiye aracı müdahale etti. Yanan alanın otluk alana sıçramaması için büyük mücadele harcayan itfaiye ekipleri olası bir sıçramada çöplüğün hemen bitişiğinde başlayan çok geniş ormanlık alanın tamamen yanabileceğini söylediler.

Ayrıca Şehrin en güzel manzaralarından birine sahip olan alanın bu şekilde çöplük olarak kullanılması ve Balıkesir Üniversitesine bağlı Dursunbey Meslek Yüksekokulunun da yanında yer alması tepki çekiyor. Güçlükle kontrol altına alınan çöplükteki yangının birkaç gün sürebileceği olayla alakalı soruşturma başlatıldığı bildirildi.

DURSUNBEY'DE ÇÖPLÜK YANGINI
DURSUNBEY'DE ÇÖPLÜK YANGINI
DURSUNBEY'DE ÇÖPLÜK YANGINI
DURSUNBEY'DE ÇÖPLÜK YANGINI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2010 Cumartesi 14:41:00
Güncelleme :21 Ağustos 2010 Cumartesi 16:42:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?