3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Celal Toraman Anadolu Lisesi'nde düzenlenen yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı. Tatbikatın yaralı kurtarma aşamasında ise top oynarken düşüp bacağını kıran Enes Sevil adlı öğrenci sedye ile dışarı çıkarıldı. 

Celal Toraman Anadolu Lisesi'nde düzenlenen yangın tatbikatında öğrencilerin gözleri önünde gerçek bir yaralı kurtarma sahnesi gerçekleşti. Okul Müdürü Hikmet Tütüncü ile İlçe Sivil Savunma Müdürü İlhami Yılmaz'ın da izlediği tatbikatın kurtarma bölümünde, bir hafta önce arkadaşları ile top oynarken düşerek bacağını kıran 9/B sınıfı öğrencisi Enes Sevil, arkadaşları tarafından sedye ile okul bahçesine çıkarılarak ambulansa bindirildi. Bacağı alçıda olmasına rağmen derslerinden geri kalmamak için koltuk değnekleri ile okula geldiğini belirten Enes Sevil, "Arkadaşlardan birinin sedyeye yatması gerekiyordu. Ben gönüllü oldum. Koltuk değnekleri ile arkadaşlarımla aynı anda okuldan çıkmam da mümkün olmayacaktı" dedi. 

Tatbikatın başarılı geçtiğini belirten okul müdürü Hikmet Tütüncü, "Yaralı kurtarma bölümünde bir öğrenci sedye ile dışarı çıkarılacaktı. Öğretmenleri de Enes Sevil'i seçmiş. Kurtarma bölümünde de gerçek yaralı kurtarılmış oldu. Tatbikatı başarı ile gerçekleştiren öğrencilerimize ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 14:16:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?