7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Yangın tatbikatını gerçek sandılar

Balıkesir'in Dursunbey ilçesindeki Devlet Hastanesi'nde düzenlenen yangın tatbikatı korkuya yol açtı. Tatbikatı gerçek zanneden vatandaşlar tedirgin olurken, gerçeği öğrenince rahatladı.

Dursunbey Devlet Hastanesi'nde yangın tatbikatı yapıldı. Planlı tatbikat öncesinde hastane müdür vekili Ali Esen'in gözetiminde, personele yangın anında nasıl hareket edeceklerini ve olası bir yangında yangın tüplerini nasıl kullanacakları anlatılırken, hastaların hastane dışına en kısa zamanda nasıl tahliye edilecekleri gösterildi.

Detaylı anlatımın ardından uygulamalı eğitime geçildi. Yangın alarmıyla birlikte harekete geçen hastane personelinin telaşını gören mahalledeki vatandaşlar büyük panik ve tedirginlik yaşadı. Gerçeği öğrenince rahatlayan vatandaşlar, "Tatbikattan haberimiz yoktu, hastanede yangın çıktığını zannettik, bir anda çok korktuk" dediler. Muayene olmaya gelen hastalar da tedirginlik yaşarken, tatbikatın sona ermesiyle herkes rahat bir nefes aldı.

Öte yandan, Dursunbey Devlet Hastanesi'nde yaşanan doktor sıkıntısına el atan Balıkesir İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, geçici görevlendirme yaptı. 2 doktorun istifası etmesinin ardından sıkıntıya giren acil serviste başhekim ve sağlık grup başkanı çalışırken, vatandaşlar sorunlarının geçici görevlendirmelerle çözülemeyeceğini, hastaneye kadrolu doktor atanmasını istediler.

Geçici görevlendirme ile gönderilen doktorların mesleki yetersizlik taşıdığını iddia eden Dursunbeyliler, "Bir doktorun, acil servise gelmiş bir hastayı muayene ettikten sonra sağlık memuruna veya hastaya, 'Sana ne ilaç vereyim?', 'Bu hastaya ne ilaç yazalım?' diye sorduğu nerede görülmüş?" diyerek tepki gösterdiler. Dursunbey Devlet Hastanesi'ndeki doktor sıkıntısına artık kalıcı bir çözüm getirilmesi gerektiği bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 10:21:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?