6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Yangınlara karşı teyakkuza geçildi

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Tuncay Güçlükan, ay sonuna kadar sıcakların mevsim normallerinin üzerinde devam edeceğinden her türlü idari ve teknik tedbirlerin alınarak, teyakkuza geçirildiğini bildirdi. 

Tuncay Güçlükan, yaptığı açıklamada, orman yangınlarının yüzde 90 insan unsurlu olduğuna dikkat çekti. Güçlükan, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, Ağustos ayı sonuna kadar sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecektir. Olası yangınlara karşı Orman Bölge Müdürlüğü olarak her türlü idari ve teknik tedbirler alınmış olup, teyakkuz haline geçilmiştir. Orman yangınları yüzde 90 insan unsurlu olup, çoğunlukla ihmal ve dikkatsizlikten çıkmaktadır. Bu sebeple halkımızın orman yangınları açısından kritik olduğumuz bu dönemde çok dikkatli olmaları gerekmektedir" dedi. 

Çıkabilecek orman yangınlarına karşı vatandaşları uyararak, piknik ve mesire yerlerinin jandarma ile Orman Bölge Müdürlüğü tarafından kontrol altında tutulacağını söyleyen Güçlükan, "Orman Bölge Müdürlüğü olarak halkımızdan, piknik mesire yerleri haricinde ormana giderek piknik yapmamalarını, piknik yerlerinde ateşli piknik yapılması, Çevre ve Orman Bakanlığı'nca yasaklandığından kesinlikle ateş ve mangal yakmamalarını, karayolunda seyir halinde iken sigara izmariti atmamalarını, anız yakma, ot temizliği, yapmamalarını talep etmekteyiz. Piknik ve mesire yerleri ile ormanlara giriş ve çıkışlar Orman Bölge müdürlüğü ve İl Jandarma Alay Komutanlığı'nca devriyelerce gezilerek kontrol edilecektir. Tüm halkımızın, orman yangınları konusunda duyarlı olmaları ve gereken hassasiyeti göstermelerini, gördükleri dumanı, ücretsiz 'Alo 177' hattına bildirmelerini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2006 Perşembe 23:42:59
Güncelleme :25 Ağustos 2006 Cuma 00:01:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?