7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Yaralı şahine şefkat eli

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, avcıların yaraladığı şahin, İlçe Tarım Müdürlüğü'nde tedavi altına alındı. Müdürlük çalışanlarının maskotu haline gelen şahinin tedavisinin ardından salınacağı bildirildi.

İlçeye bağlı Kızıklı köyünde bir vatandaşın ormanda yaralı halde bulduğu şahin Tarım İlçe Müdürlüğü'ne teslim edildi. Burada veteriner hekim Yavuz Gürel tarafından tedaviye alınan şahinin tedavisinin ardından doğaya salınacağı bildirildi. Tarım ilçe müdürlüğünün bahçesine çıkarılan Şahin'e yoldan geçen çocuklar da büyük ilgi gösterdi.

Müdürlüğün maskotu haline gelen şahin, görenlerin büyük ilgisini çekiyor. Şahini bir köylünün getirdiğini belirten veteriner Gürel, "Bacağı kırık olan şahini tedaviye aldık. Birkaç gün konuğumuz olacak. Tedavisinin ardından doğaya salacağız" dedi.

Şahinin sevimli bir hayvan olduğunu belirten müdürlük çalışanlarından Uğur Özuğur, "Kendini bilen bir avcı böyle bir kuşu vurmaz. Üstelik avlanması da yasak. Şahinler fareleri yiyerek tabiatta dengeyi sağlıyor. Zararsız bir hayvan. Yaralanmasına üzüldüm" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2009 Cumartesi 16:50:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?