7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Yardım ağını genişletme çalışması

Balıkesir’in Edremit Körfezi’nde hizmet veren ve isminin değişmesi için gün sayan Edremit Körfez Feneri Yardımlaşma Derneği, 73 olan üye sayısını artırarak yardım ağını genişletmeye çalışıyor.

5 ilçe ile çok sayıda beldeye sahip olan Edremit Körfezi’ndeki yardıma muhtaç ihtiyaç sahiplerine yıllardır yardım eli uzatmaya çalışarak, Deniz Feneri Derneği ile isim benzerliği yüzünden sıkıntı yaşayan Körfez Feneri Yardımlaşma Derneği, ayakta durma mücadelesi veriyor. Hayırseverlerin bağış ve katkıları ile yıllardır hizmet eden ve son aylarda üye sayısının düşmesi ve bağışların kesilmesi nedeniyle defalarca kapanma noktasına dayanan dernek, üye başvurularını kabul ettiklerini ve destek beklediklerini açıkladı.

Amaçlarının, hayırseverlerin yardımlarını kayıt altında tutarak ihtiyaç sahibi kişilere aktarmaktan öte olmadığını vurgulayan dernek başkanı Mustafa Erol, hayırseverlere bağış çağrısı yaptı. Üye sayılarında düşüş kaydedilmeye başladığını ve yeni üye kayıtlarına her zaman açık oldukların vurgulayan başkan Erol, “Derneğimiz, ayakta kalma savaşı içindedir. Yapılan bağışlar zaman zaman komik rakamlarda olup, tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi aile, kişi ve kişilerin hiç işlerine yaramamaktadır. Üye aidatlarını bile ödemeyen çok sayıda üyemiz bulunmaktadır. 73 olan üye sayımızı, hayırseverlerimiz ile çoğaltıp, bölgemizdeki ihtiyaç sahiplerine daha fazla katkı sağlamak istiyoruz.

Derneğimiz, tüm yasal prosedürlerini yerine getiren, Deniz Feneri Derneği ile uzaktan yakından bir bağı olmayan, Edremit Körfezi’nin müstakil bir derneğidir. Zaten, derneğimizin ismini değiştirmek için resmi müracaatımızı yaptık. Hayırseverlerimizden isteğimiz, derneğimize üye olup katkı sağlamalarıdır. Üye olmadan da derneğimize bağışlar yapılabilir. Tüm hayırseverlerimizi sağduyuya davet ediyor, bölgemizdeki yüzlerce ihtiyaç sahibi insanın insanca yaşaması için bir şeyler yapmalarını bekliyoruz” dedi.

Derneğin, 17 Haziren 2009 günü Edremit Cumhuriyet Meydanı’nda gıda, giyim ve hediyelik eşya kermesi açacağı ve kermes gelirinin de hayır hizmetlerinde kullanılacağı açıklandı. Dernek başkanı Mustafa Erol, tüm halkı kermese davet ederek, fitre ve zekat gibi yardımların da dernek tarafından kabul görebileceğini hatırlattı.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 17:11:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?