7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Yardımda kartlı dönem başladı

Balıkesir’in Burhaniye’de Kaymakamlık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılan yardımlar sırasında yaşanan izdihamı önlemek için vatandaşlara bankamatik kartları hazırlattı.

Ziraat ve Vakıfbank tarafından hazırlanan kartları ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtan Kaymakam Ali Uslanmaz, bundan böyle üzüntü verici görüntülerin ve izdiham ve zaman kaybının yaşanmayacağını söyledi.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan bankamatik kartları düzenlenen törenle Kaymakam Ali Uslanmaz tarafından dağıtıldı.
İlk kez yapılan uygulama ile Kaymakamlık makamında vatandaşa kartlarını veren Kaymakam Uslanmaz, vatandaşlara uzun ömür diledi ve bundan böyle yardım için kaymakamlığa gelmelerine gerek kalmadığını söyledi.
Bir yaşlı vatandaşın cebinde sigara gören kaymakam, sigara içmemesi halinde daha uzun ömürlü olacağı uyarısında da bulundu.

İhtiyaç sahibi vatandaşları muhtaçlık durumlarına göre 4 gruba ayırdıklarını belirten Kaymakam Uslanmaz, ”Özellikle Ramazan ve Kurban bayramlarında yapılan toplu yardımlar sırasında zaman zaman ülkemize yakışmayan ve vatandaşları utandıran görüntüler ve izdihamlar yaşanmaktadır. Bu olumsuzlukları önlemek ve modern Türkiye’nin imajını zedeleyen görüntüleri ortadan kaldırmak amacıyla, vakfa müracaat eden ve talebi kabul edilen her vatandaşımıza bankada hesap açılarak, kendilerine bankamatik kartı verilmesi sağlanmıştır. Bankamatik kartları ile hesaplarındaki para kadar alış veriş de yapılabilecekler. 791 vatandaşımız için bankamatik kartı hazırlanmıştır. Bundan böyle toplu yardımlar yılda 4 defa yapılacaktır. Vatandaşlarımız hiçbir izdihama gerek olmadan paralarını bu kartlar vasıtasıyla alabilecekler. Bundan böyle kötü görüntüler yaşanmayacak” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 16:02:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?