6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

'Yargıya güvenimiz tam'

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bandırma Şube Başkanı Fulya Kanur, derneklerine yönelik soruşturmayla ilgili olarak yargıya güvenlerinin tam olduğunu belirterek Bandırma'da çok sayıda öğrenciye burs vermeye devam ettiklerini söyledi.

Düzenlediği basın toplantısında faaliyetleri hakkında bilgi veren ÇYDD Bandırma Şube Başkanı Fulya Kanur, halen şube olarak 200'ye yakın öğrenciye burs verdiklerini bildirdi. Ergenekon soruşturması kapsamında dernek genel merkezleri ve şubelerinde yapılan aramaların kendilerini üzdüğünü fakat yargıya güvenlerinin tam olduğunu ifade eden Kanur, son günlerde derneklerine destek verenlerin arttığını belirtti.

Kanur, "20 yıllık geçmişimizde her zaman tüm çalışmalarımız yasalara uygun olarak sürdürülmüştür. Kimse istemeden kamuoyuna hesap verilmiş, derneğimiz yetkili kurumlarca da sayısız defa denetlenmiştir. Bunların tümünden alnının akıyla çıkan derneğimizin 13 Nisan günü karşı karşıya kaldığı haksız işlemleri kınıyor ve üzülüyoruz. Ancak yargının yerini bulacağına inanıyor ve yargıya güveniyoruz. Bandırma Şubesi olarak Banvit'le ortaklaşa düzenlediğimiz, 'Haydi Kızlar Banvit'le Okula' projesi kapsamında 100 kız ilköğretim öğrencisi, 'Bana Beni Okula Gönder', 'Kardelenler' ve 'Anadolu Hayatta' projelerimizle geleceğin güvencesi sigortası kızlarda toplam 52, 'Bir ışık da siz yakın' projesinde 39 üniversite öğrencimize burs imkanı sağlanmaktadır. Amacımız Atatürk ilke ve devrimleri ile kazandığımız hakları korumak, çağdaş eğitim yolu ile çağdaş topluma ulaşmaktır. Derneğimiz, verdiği her türlü eğitim desteğiyle Türkiye'nin en yetkin ve en şeffaf sivil toplum örgütüdür. Bandırmalıların desteğine ihtiyacımız var.

Burslu öğrencilerimizin sayısını artırabilmek ve etkin faaliyetler için derneğimizin kapıları her zaman açıktır, bizlerle birlikte olun. Son günlerde derneğimize gelerek bize destek olanların sayısı arttı, bağışlarımız sürüyor. Üye olarak Çağdaş Yaşam'lı olmanın ayrıcalığını ve farklılığını yaşayın. Haydi el ele verip çocuklarımızı ve gençlerimizi okutalım" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 18:57:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?