6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Yaşasın tatil!

Balıkesir'de 2008-2009 eğitim ve öğretim döneminin sona ermesiyle birlikte binlerce öğrenci karnelerini alarak tatile girdi.

Özellikle ilköğretim okullarındaki minik öğrenciler karne sevinci yaşarken, kimi öğrenci zayıf olduğu için üzüntüden, kimi öğrenci de takdirnameyi kaçırıp teşekkür belgesi aldığı için ağladı. Öğretmenler, öğrencilerden tatilde bol bol kitap okumalarını istedi.

Balıkesir'de eğitim öğretim döneminin sona ermesi sebebiyle Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim okullarını temsilen Namık Kemal İlköğretim Okulu, ortaöğretim okullarını temsilen Karesi Kız Meslek Lisesi'nde tören düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Köksal, heyecan içinde karnelerini almayı bekleyen öğrencilere nasihat etti.

Köksal, "Herkesin dersleri iyi olmayabilir önemli olan buradan öğrendikleriniz. Sorumluluk bilinciniz ve davranışlarınızın iyi olması, 8 yıl kısa bir zaman. Yaz tatilinde ödeviniz yok, ama, bol bol kitap okuyun" dedikten sonra öğrencilere karnelerini verdi. Okul bahçesine çıkan öğrencilerden zayıf alanlar üzülürken, karnesi iyi olanlar da büyük sevinç yaşadı. Ortaöğretim okullarını temsilen Karesi Kız Meslek Lisesi'ndeki karne törenine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Köksal, okul müdüresi Çiğdem Bayar ile sınıfları dolaşıp öğrencilerle sohbet ettikten sonra karnelerini dağıttı.

Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Köksal törenin ardından okul bahçesinde öğrencilerle ve öğretmenlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Karnesinde zayıfı olan bir öğrenci ise dedesine sarılıp ağladı. Gözyaşı içinde kalan lise 1 öğrencisi genç kızı dedesi teselli etti. Aldığı zayıfın hiç önemli olmadığını anlatan dede, torununa sarılıp moral verdi.

Karne sevinci yaşanan okullardan birisi de kentin en başarılı okullarının başında gelen Altıeylül İlköğretim Okulu oldu. Tüm öğrencilere teşekkür eden okul müdürü Mehmet Eroğlu, öğrencilerin tatili iyi değerlendirmelerini söyledi. Dönem içinde yapılan deneme sınavlarında başarılı olan öğrencilere çeşitli ödüllerin verildiği Altıeylül İlköğretim Okulu'ndaki karne töreninde aileler de büyük heyecan yaşadı. Karnelerini almanın heyecan ve sevincini yaşayan çocuklar, öğretmenleri ve arkadaşlarından ayrılmanın üzüntüsünü yaşadılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 16:43:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?