7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Yasemin Toykoç’dan resim sergisi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Turizm sezonuyla birlikte, sanat dönemi de hız kazandı.

Belediyeye ait Perakende Sebze Hali üzerinde bulunan Sanat Galerisi’nde, ressam Yasemin Toykoç’un resim sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

6 Temmuz’da açılan ve tüm gelirinin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ayvalık Şubesi’ne bağışlanacağı resim sergisi 11 Temmuz’da sona erecek. Güncel hayata ait dönemlerin resmedildiği, zaman zaman natürmort çalışmalarında izlenebileceği sergide, ressam Yasemin Toykoç’un en çok gurur duyduğu eserinin, Mustafa Kemal Atatürk portresi olduğu öğrenildi.

İzmir’de doğan ve Lise eğitimini Karşıyaka’da tamamlayan ressam Yasemin Toykoç, Sanata duyduğu ilgiyi devam ettirebilmek için 1997 yılında Marmara Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Ertuğrul Ergin ile resim çalışmalarına başladığını söyledi.

2000 yılında Yeditepe Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Refik Azizov ile çalışmalarını sürdüren sanatçı, halen çalışmalarını Moses Todevesyan ile sürdürüyor. 2005 yılından itibaren UNESCO A.I.A.P (Uluslar arası Plastik Sanatlar Derneği) üyesi olan Yasemin Toykoç’un Ayvalık Belediyesi Sanat Galerisi’ndeki sergisi, 11 Temmuz’a kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 15:06:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?