3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Yaşlı kadından köprü inşaatına bağış

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde hasta bakıcılığı yaparak geçimini sağlayan dul ve yaşlı bir kadın, köprü inşaatı için bağışta bulundu.

78 yaşındaki Hasine Işık, Burhaniye Belediyesi tarafından Karınca deresi üzerine yapılan köprü için bağışta bulundu. Yaşlı bir kadının bakımını yaparak geçimini sürdüren Hasine Nine, Belediye Başkanı Fikret Akova'ya köprü yapımı için 100 YTL verdi.

Hasine Işık, "Ben bu parayı köprü yapımında kullanması için başkanımıza veriyorum. Bu köprüden sen de geçeceksin, ben de. Oturdum, düşündüm, bu parayla yağ alsam bitecek, tuz alsam bitecek ama sizin yaptığınız bu köprü uzun yıllar kalıcı olacak. Sen benim oğlumsun, sen bu köprüyü yapacaksın, ben de geçip gölgesinde oturacağım" dedi.

5 çocuğuyla 35 yaşında dul kalan Hasine Nine'nin bu davranışı karşısında duygulanan Başkan Fikret Akova, yaşlı kadının elini öperek kendisine teşekkür etti. "Oğlum bu 10 YTL'yi de al, köprü inşaatında çalışanlara çay ısmarla" diyen yaşlı kadın, arkasında sımsıcak duygular bırakarak belediyeden ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 11:14:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?