2
Mayıs
2024
Perşembe
BALIKESİR

Yaşlı ve engellileri hedef alıyorlardı

BALIKESİR'DE DOLANDIRICILIK

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) ülke genelindeki borçların yapılandırılmasıyla ilgili uygulamayı fırsat bilip yaşlı vatandaşları borçlarını yapılandırıp emekli maaşı almalarını sağlayacaklarını söyleyip dolandırdıkları ileri sürülen 2 kişi polis tarafından yakalandı. Adli makamlara teslim edilen şüpheliler tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Sosyal Güvenlik Kurumunun bazı borçların yapılandırma işlemleriyle ilgili uygulamayı fırsat bilen bazı şüphelilerin özellikle hedef seçtikleri yaşlı vatandaşlara kendilerini kurumun yetkilisi olarak tanıtıp mevcut borçlarını yapılandırarak emekli maaşı almalarını sağlayacaklarını söyleyerek paralarını alıp dolandırdıkları bildirildi. Aynı şekilde özürlü ve yaşlı vatandaşların PTT şubelerinden aldıkları aylıkları kendilerini PTT görevlisi olarak tanıtıp eksik para aldıklarını söyleyip PTT şubelerine maaş veya diğer işlemleri yapmaya gelen özürlü yada yaşlı vatandaşların da kandırılıp ellerindeki maaşlarının alınarak dolandırıldıkları tespit edildi. Balıkesir Emniyet Müdürlüğü ekipleri yürütülen istihbarat çalışmaları neticesinde yaşlı ve özürlü vatandaşları hedef seçerek dolandıran şüphelilerin Balıkesir'e geldiklerini belirledi.

Kimlikleri tespit edilen S.G. ve H.Y. isimli şahıslar il merkezine yaşlı vatandaşları dolandırmaya çalıştıkları esnada "Güven Timleri" tarafından yapılan takip sonucu suçüstü yakalanarak gözaltına alındılar. Şüphelilerden S.G.'nin 12 ve H.Y.'nin 4 ayrı suçtan kayıtlarının olduğu belirlendi. Yapılan araştırmalar sonucu bu şahısların daha önce de Balıkesir'de 2010 yılı ve 2011 yıllarında değişik tarihlerde benzer yöntemlerle yine yaşlı ve özürlü vatandaşları dolandırdıkları anlaşıldı. Mağdurlar ile yüzleştirilen şahısların Balıkesir'de 8 ayrı dolandırıcılık olayını gerçekleştirdikleri, çevre il ve ilçelerle yapılan yazışmalar neticesinde de benzer olaylara karıştıkları tespit edildi. Polisin Balıkesir'de 8 ayrı dolandırıcılık olayının şüphelisi olarak adli makamlara teslim ettiği S.G ve H.Y isimli şahıslar mahkemece tutuklanarak Balıkesir L Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

BALIKESİR'DE DOLANDIRICILIK
BALIKESİR'DE DOLANDIRICILIK
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2011 Çarşamba 12:21:02
Güncelleme :8 Haziran 2011 Çarşamba 18:35:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?