7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Yat limanı için destek lazım

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, yapımı devam eden balıkçı barınağının yat limanı haline dönüştürülmesi için bölge milletvekillerininde desteği gerektiğini belirterek, yat limanı kurulmasının Bandırma ve çevresine büyük getirisi olacağını söyledi.

Bandırma Livatya mevkiindeki barınak alanına bir yat limanı kurulmasının ilçeye sosyal ve ekonomik anlamda çok büyük katkıları olacağını belirten Belediye Başkanı Pekel, bu konuyla ilgili belediye olarak üzerlerine düşen çalışmaları yapmaya devam edeceklerini ancak yat limanına izin çıkması için bölge milletvekillerinin desteğinin gerektiğini söyledi.

Bandırma'da bu kadar büyük bir balıkçı barınağına ihtiyaç bulunmadığını kaydeden Başkan Pekel, "Bandırma'da yanaşan ve buradan denize çıkan fazla balıkçı teknesi bulunmuyor. Genelde balıkçı tekneleri Kapıdağ Yarımadası'nın çevresindeki köylerde ve limanlarda duruyor. Büyük teknelerin çoğunluğu Ege'de avlanıyorlar. Bundan dolayı Bandırma'da böyle bir barınağa ihtiyaç yok. Zaten barınağın iç kısmında kalan bazı bölümlerde su derinliği 2 metreye düşüyor. Burada bir takım çalışmalar yapılması gerekiyor.

Şu anda barınaktaki 380 metrelik mendireğe beton bloklama çalışması yürütülüyor. Bu barınak alanının yat limanına dönüştürülmesi Bandırma için çok büyük avantajlar sağlayacak. İstanbul'daki yat limanlarına alternatif olarak Marmara Denizi'nde büyük bir yat limanı daha olacak. Hem de yan tesisleriyle birlikte Bandırmalılar için bir iş kapısı olacak ve ilçenin sosyal ve ekonomik anlamda gelişimi için büyük katkılar sağlayacak.

Ancak yat limanı kurulması sadece belediyenin çalışmalarıyla olmaz. Bu konuda Ankara'da yat limanı olması için çalışmalar yapacak ve bize destek olan milletvekillerimizinde desteğine ihtiyaç var. Biz belediye olarak her türlü desteği veririz. Hep birlikte ortak bir çalışmayla ilçemize ve bölgemize böyle büyük bir tesisi kazandırmalıyız" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 18:23:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?