6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Yazdığı not sayesinde kurtuldu

Balıkesir'de, bir hafta önce kaçırılarak Edremit ilçesine götürüldüğü öne sürülen genç kız, tutulduğu evden, sinek ikili iskambil kağıdına yazıp pencereden attığı “yardım” notu sayesinde kurtarıldı.

25 Ekim'de Balıkesir kent merkezindeki bir restoranın önünde ablasını bekleyen G.A. (18), S.M.K. (24), Ö.E. (22) ve Ö.K. (22) tarafından zorla bir otomobile bindirilerek Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesine götürüldü.

Küçüksu Mahallesi Tekçam Caddesi'ndeki bir apartman dairesinde tutulan G.A., odada yalnız olduğu sırada üzerine “Beni kaçırdılar. Polis ya da jandarmaya haber verin” yazdığı iskambil kağıdını pencereden attı. Caddeden geçerken kağıdı bulup okuyan bir vatandaş, durumu Altınoluk Jandarma Komutanlığına bildirdi.

İhbar üzerine operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, evde zorla tutulduğu iddia edilen G.A.'yı kurtarırken, genç kızı kaçırdıkları öne sürülen 3 genç gözaltına alındı.

Zanlılar, sorgulamalarının ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Bu arada, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Alaattin Katı, iskambil kağıdına yazılı, bir genç kızın zorla alıkonulduğuna ilişkin notun kendilerine ulaştırılmasının ardından Edremit Cumhuriyet Savcılığının bilgisi dahilinde operasyonun düzenlendiğini bildirdi.

Genç kızın bulunarak ailesine teslim edildiğini kaydeden Katı, G.A.'yı kaçırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan, ancak çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmalarına karar verilen 3 zanlı hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini söyledi.
A.A
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2006 Perşembe 17:34:08
Güncelleme :2 Kasım 2006 Perşembe 17:38:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?