6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Yazıcıoğlu: İsrail'le ilişkilere son verin!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, hükümetin İsrail ile askeri ve ticari ilişkilere son vermesini istedi.

Yazıcıoğlu, BBP Ayvalık İlçe Teşkilatı'nın organize ettiği İsrail'i tel'in mitingine katıldı. Yazıcıoğlu, çok sayıda partili ve yüzlerce vatandaş ile birlikte mehter eşliğinde Ayvalık İskelesi'ne kadar yürüdü.

Yaklaşık 500 kişilik grup, sloganlar atarak İsrail'in Filistin halkına uyguladığı zulme karşı tepkilerini dile getirdi. Cumhuriyet Meydanı'na kadar yapılan yürüyüşün ardından burada bir konuşma yapan BBP Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu, "Bugün o topraklarda hep kan var, zulüm var, ölüm var. Asırlarca bu insanlarımızı mezhep farkı olmadan, diline bakmadan, dinine bakmadan yaşatmayı başarmışız. İspanya'da Yahudiler katliama uğrarken, Avrupa'da Yahudiler soykırıma uğrarken, onlar dünyada sığınacak yer bulamamıştı da, benim ecdadım onlara bu topraklarda merhamet göstermişti. Ve onlar fitneleriyle, paralarıyla dünyada kurdukları hakimiyetlerinin sonucunda şimdi Filistin topraklarında önce çiftlik kurdular, sonra İsrail devletini kurdular. Şimdi bölgeye zulüm yağdırıyorlar, kan döküyorlar,
katliam yapıyorlar. Filistin halkına kendi topraklarında yıllardır zulüm yapıyorlar. Bugün İsrail'in yaptığı zulümdür, katliamdır, soykırımdır. Döktüğünüz kanda boğulacaksınız. Kahrolsun İsrail, kahrolsun zalimler! İsrail'i iğrenerek kınıyorum. Mazlum Filistin halkının, maddi ve manevi olarak yanındayız. Arap Birliği yok ortada. İslam Konferansı Teşkilatı sessiz. Birleşmiş Milletler duyarsız. Nerede Ortadoğu'nun petrol zenginleri? Ve nerede İsrail bankalarında parası olanlar? Paralarınızı niye
çekmiyorsunuz? Filistin halkı gıdasını alabilsin. Sağlık hizmeti alabilsin. Dünyayla ticaret yapabilsin. Özgür bir millet olarak kendi ata toprağında hür bir devlete sahip olabilsin" dedi.

Hükümete seslenen BBP lideri Yazıcıoğlu, "Buradan Türkiye Cumhuriyeti hükümetine sesleniyorum: Evet kınıyorsunuz, ama kınamak yetmez. Derhal İsrail'den büyükelçimizi çekin. Derhal diplomatik ilişkilere son verin. Ticari anlaşmaları askıya alın. İsrail'le savunma ittifakına son verin. İsrail pilotlarının Türkiye'deki eğitimlerine son verin. Onların domateslerini almayın ve genleriyle oynanmış olan domateslerini ülkemize sokmayın" diye konuştu.

Yazıcıoğlu daha sonra, partisinin Ayvalık belediye başkan adayı Ali Rıza Saygan'ı halka tanıttı. Coşkulu bir biçimde gerçekleşen miting olaysız sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 19:49:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?