7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Yel değirmenleri Skylife'te

BALIKESİR YEL DEĞİRMENLERİYLE SKYLİFE'TE

Balıkesir, Türk Hava Yolları'nın (THY) çıkardığı Skylife isimli derginin Ekim sayısında tanıtılıyor. THY ait tüm uçaklarda okunan dergi, orta sayfasında Balıkesir'in yöresel kültürü yel değirmenlerini konu aldı. Dergi, Balıkesir'in ünlü fotoğraf sanatçısı Ahmet Esmer'in çektiği Şamlı beldesi Karakol köyündeki tek kalan yel değirmeni ve değirmenci Hayrettin Usta'yı gösteren renkli fotoğrafı içeride iki tam sayfada kullandı. Esmer, yaşadığı ilin kendisine ait bir eserle tanıtılmasından büyük onur duyduğunu söyledi.

Dünyanın her yerine hava yolu seferleri düzenleyen THY'nin uçaklarda koltuk arkalarına konulan, yolcuların okuduktan sonra yanlarına aldığı Skylife isimli dergide Balıkesir'in Karakol köyündeki yel değirmenlerine yer verilmesi, sanatçı Ahmet Esmer'i olduğu kadar Balıkesir'in de tanıtılması açısından memnuniyet verici olarak değerlendirildi. Konuyla ilgili duygu ve düşüncelerini aktaran Ahmet Esmer, "Bir zamanlar İbirler köyünde, Davutlar'da, Halkapınar'da, Çaypınar ve Karaol (Karakol) köylerinde çok sayıda olup çalışan bu değirmenleri ilk defa bulup çeken ben olmuştum. Bizim kendi öz kültürümüz olan bu yel değirmenlerine maalesef sahip çıkılamamış, bu çok üzüntü vericidir. Fotoğraf sanatçısı olan birçok dostumu değirmenlere götürüp buraların arşivlerde kaldığına vesile olduk, bundan dolayı mutluyum. Ben, Türk Hava Yolları genel müdürlüğüne ve derginin yayın personeline Balıkesir'imizin yel değirmenlerine yer verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Bu çok güzel bir tanıtım olmuş. Kültür değerimiz bu dergiyle birlikte bütün dünyayı dolaşıyor. İlimizin de tanıtımına önemli katkı sağladığından eminim" dedi.

Ahmet Esmer, Şamlı-Karakol köyündeki tek kalan yel değirmenini önünde değirmenci Hayrettin Usta ile birlikte 28 Mart 2008 tarihinde fotoğrafladı. THY'nin Skylife dergisinin Ekim sayısının 250 bin adet basılıp dağıtıldığı bildirildi. "Gülen Objektif" Ahmet Esmer, çektiği fotoğraflarıyla katıldığı yarışmalarda yerel ve ulusal alanda çok sayıda ödül kazandı.

BALIKESİR YEL DEĞİRMENLERİYLE SKYLİFE'TE
BALIKESİR YEL DEĞİRMENLERİYLE SKYLİFE'TE
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 18:23:02
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 09:59:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?