3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Yeni çevre düzeni planı incelendi

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde düzenlenen Kent Konseyi toplantısında 1/100.000 ölçekli yeni çevre düzeni planı incelendi. 

Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, Belediye Başkanı Recep Eraydın'ın yanısıra Kent Konseyi üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Recep Eraydın, "Yeni ihtiyaçların en sağlıklı biçimde karşılanabilmesinde, halkımızın istek ve beklentilerini çok önemsiyoruz. Halk adına görev yapan bizler için, halkımızın düşünceleri son derece önemlidir. Bu kentin en güzel biçimde yönetilebilmesi konusunda, mutlaka onların da düşünceleri vardır. Bu düşünceler değerlendirilmelidir. Kent konseyi bu konuda son derece yararlı bir oluşumdur. Bu kentte yaşayan her kesimin temsilcilerinin bir araya geldiği Bandırma Kent Konseyi, kurulduğu günden itibaren önemli çalışmalar yapmıştır. Çalışma gruplarının gerçekleştirdiği çeşitli projeler, yöneticilerimize sunulan öneriler Bandırma için önemli kazanımlar sağlamıştır. Bu çalışmalarda emeği geçen, bu kentin daha güzel yönetilmesi için vakit ayıran herkesi kutluyorum. Artık hep birilerinin bir şeyler yapmasını bekleme dönemi sona ermiştir. Bazı şeylerden şikayet ediyorsak, şikayet ettiğimiz şeylerin düzelmesi için biz de kişi olarak bir şeyler yapmalıyız. Hepimizin mutlaka yapabileceği bir şey vardır. Bandırma artık çok farklı bir kent. Bu farklılık sadece belediye hizmetleri ile de sınırlı değil. Düşünce yapısında yaşanan ve bu kenti her alanda çağdaş normlara sahip bir hale getirme vizyonundan güç alan değişim hamlesi, bu kente hizmette sınır tanımıyor. Uzun zamandır değerlendirme çalışmaları süren ve bugünkü Kent Konseyi toplantımızda son şeklini alacak 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı ile ilgili çalışmalar da, kentimizin geleceği için son derece önemlidir. Toplumun her kesiminin görüşlerini almak amacıyla yapılan geniş kapsamlı toplantılarla, tüm Bandırma kamuoyunda konu tartışılmıştır. Bandırma için en yararlı çalışmanın yapıldığına inanıyorum" dedi. Yeni hazırlanan 1/100.00 ölçekli çevre düzeni planını tanıtan Başkan Eraydın, yeni planda Bandırma içinde raylı sistem, Dutliman arasındaki yeni sanayi alanlarının kaldırılması, Bandırma-Bursa-Bilecik demiryollarının planan işlenmesi gibi konuların olduğunu söyledi. 

AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan ise, belediye başkanlığı yaptığı dönemde göreve geldiğinda Bandırma'nın nazım imar planının bile olmadığını bu çalışmaların kendi dönemlerinde gerçekleştirildiğini söyledi. Toplantıda Kent Konseyi üyeleri de çevre düzeni planı hakkında görüşlerini bildirdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 17:45:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?