6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Yeni muhtardan mahalleye pilav

Yerel seçimlerde Balıkesir’in Burhaniye ilçesinin Cumhuriyet mahallesine muhtar olan Yusuf Karakocalı mahallesinde hayır düzenledi. Kaymakam Ali Uslanmaz’ın da katıldığı hayırda mahalle camiinde okunan mevlidin ardından mahalle halkına 15 kazan etli pilav ve ayran ikramı yapılırken büyük coşku yaşandı.

29 Mart seçimlerinde mahallesine muhtar seçilen Yusuf Karakocalı, ihtiyar heyeti üyeleri Ali Göktepe, Mustafa İnce, İbrahim Turgut ve Bekir Payza ile birlikte mahallede pilav hayrı düzenledi. Mahalle camiinde Hüseyin Yetimoğlu, Turan Tonga ve Ali Çoban’ın okudukları mevlidin ardından emekli vaiz Ramazan Taş yaptığı konuşmada birlik beraberlik ve kardeşlik mesajları verdi. Emekli imam Saadettin Kılıç’ın yaptığı duanın ardından müftü Ali Efe öğlen namazını kıldırdı. Namazın ardında bahçede toplanan vatandaşlara pilav ve ayran ikramı yapıldı.
Hayırda büyük coşku yaşandı.

Cumhuriyet mahallesinde birlik ve beraberliğin çok iyi olduğunu belirten muhtar Yusuf Karakocalı, “Seçimi kazandıktan sonra mahallede hayır yapmayı plandık. Bu tür etkinlikler insanlarımızın buluşmasına ve küskünlerin de barışmasına vesile oluyor. Okunan mevlit ve yapılan duaların da bereket getireceğine inanıyorum. Başka kaymakamımız Ali Uslanmaz olmak üzere bizleri yalnız bırakmayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Cumhuriyet mahallesindeki pilav hayrına kaymakam Ali Uslanmaz’ın yanı sıra, İl Genel Meclisi üyeleri İsa Bolel, Melih Ersezen ve Hasan Küçükdereli ile Burhaniye Devlet Hastanesi Baştabibi Dr. Mehmet Cüneyt, Emniyet Müdürü Metin Sevil, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Şağban ve Gömeç İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kocabaş ile birlikte yaklaşık bin 500 kişi katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 10:13:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?