6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Yeni sahiplerini arıyorlar

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Belediye Köpek Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki sokak köpeklerinin fotoğraf, yaş ve cins gibi özellikleri belediyenin resmi internet sitesinde yayınlanarak, bu hayvanlara yeni sahipler aranıyor.

Sokak köpeklerinin belediye görevlilerince toplandıktan sonra Köpek Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirildiğini, burada aşılama, bakım, kısırlaştırma gibi operasyonlar yapıldıktan sonra da sahiplendirilmeye çalışıldığını kaydeden Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, sahiplendirilmeyi hızlandırmak için ise, barınakta bulunan köpeklerin cinsiyet ve özelliklerinin belediyenin resmi web sayfasına işlendiğini açıkladı. Başkan Türközen, "Köpek barınağımızda binin üzerinde sahipsiz sokak köpeği bulunuyor. Amacımız hem başıboş hayvanların sokaklarda dolaşmasını önlemek hem de bu hayvanları sahiplendirmek.

Bu amaçla Ayvalık Belediyesi'nin www.ayvalik.bel.tr adresli web sitemizde sahipsiz hayvanlar için bölüm oluşturuldu. Burada hayvanların cinsiyeti, ırkı, karakteri ve yaşı yer alıyor. Vatandaşlar bu bilgilere ve fotoğraflara bakarak sahip olmak istedikleri hayvanı belirliyor ve nüfus cüzdanı ile başvurup ücretsiz olarak köpeğe sahip olabiliyorlar" dedi.

YENİ SAHİPLER DE İTİNA İLE SEÇİLİYOR
Şimdiye kadar 200'ün üzerinde köpeğin barınaktan sahiplenildiğini ifade eden Başkan Türközen, sahiplendirecekleri köpeklerin aşılarını ve bakımlarını ücretsiz yaptıklarını ve özenle seçtikleri sahiplerine teslim ettiklerini ifade etti. Köpekleri, barınaklarına gelen herkese vermediklerini, çeşitli sorular sorarak kişinin köpeğe bakıp bakamayacağını anlamaya çalıştıklarına işaret eden Türközen, "Köpeği sahiplenmek isteyenlerle bir sözleşme imzalıyoruz. Olur da köpek kendi ihtiyacına cevap vermezse geri getirsin diye. Amacımız sokaklardan topladığımız köpeklerin yeniden sokağa dönmesini engellemek. Sahipleri, imzaladığımız sözleşme gereği, havlamadığı ya da bekçilik yapmadığı gerekçesiyle köpeklerini yeniden barınağımıza getirebiliyor. Böyle örneklerle karşılaştık" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 10:09:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?