6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Yeni sezonun ilk zeytinyağı üretildi

Balıkesir’in zeytinyağı ile dünyaca ünlü ilçesi Ayvalık’ta 2009 yılının ilk ürün zeytinyağı üretildi. Deneme amaçlı yapılan üretimde 2 ton zeytin işlenerek 400 kilogram zeytinyağı elde edildi.

Ayvalık bölgesinde ünlü bir markaya ait zeytinyağı entegre tesislerinde 2009 yılının ilk ürün zeytinyağı üretildi. Deneme amaçlı ilk üretimde 2 ton zeytin işlenerek 400 kilogram zeytinyağı elde edildi. İlk üretim hakkında bilgi veren tesisin sahibi Ahmet Sucu, deneme amaçlı yapılan üretimden üretici olarak memnun olduklarını söylerken, Zeytin üreticisinin 2009 sezonundan umutlu olduğuna değindi. Sucu, güzel bir zeytin ve zeytinyağı üretim sezonu beklediklerini ifade etti.

Tesis yetkililerinden Sabri Ceylan ise, “Eylül ayı sonu olmasına rağmen zeytinyağında güzel bir randıman aldık. Bu üretici için sevindirici bir haber” dedi. Zeytinyağı Kontinü Sistem Teknisyeni Bekir Atabek ise, “Bu gün burada yaklaşık 2 ton zeytin işledik. Deneme amaçlı yapılan bu sıkımda yaklaşık 400 kilogram zeytinyağı aldık. Bu rakamlar zeytinyağı sektörü için güzel ve sevindirici rakamlar olarak değerlendirilebilir” dedi.

Zeytin sezonunun ise Ekim ayı ortalarından itibaren başlayacağı vurgulandı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 09:46:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?