6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Yeni Vali görev başı yaptı

Bakanlar Kurulu tarafından hazırlanan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan Valiler Kararnamesi ile Balıkesir Valisi olarak atanan eski Mülkiye Başmüfettişi ve İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Yılmaz Arslan bugün görevine başladı.

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan'ın görevine başlaması münasebeti ile valilik binası önünde resmi tören düzenlendi. Makam aracı ile gelen Vali Arslan, kendisini karşılayan daire müdürleri ile tek tek tokalaştı. Polis merasim mangasını selamladıktan sonra makamına geçen Vali Yılmaz Arslan, burada gazetecilerin sorularını cevapladı. Arslan, Balıkesir'de görev yapacak olmaktan büyük bir heyecan ve mutluluk duyduğunu söyledi.

Vali Yılmaz Arslan "Türkiye'nin en önemli illerinden birisi olan Balıkesir'e atanmaktan dolayı mutluyum. Burada görev yapacağım için heyecanlıyım. Kararı onaylayan sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e teşekkür ederim. Balıkesir için en iyisini yapmaya çalışacağım. Atanmadan önce burasıyla ilgili çok bilgim yoktu. Ancak, atama kararını öğrendikten sonra belli incelemelerde bulundum. Balıkesir'in eski valilerinden Atıl bey, Utku bey ve son vali Selahattin Hatipoğlu ile görüşmelerim oldu. Hepsi de Balıkesir için çok güzel şeyler söyledi. İdarecilik anlayışım gereği az konuşup çok çalışmak taraftarıyım" dedi.

Balıkesir ile ilgili tespitlerde bulunan Vali Yılmaz Arslan, "Balıkesir'de bir ulaşım sıkıntısı var. Türkiye'de bu konu ile ilgili çalışmalar devam ediyor, takip edilmesi gerekli. Turizm hususu önemlidir. Balıkesir iç turizmin canlı olduğu illerimizden. Burada yabancı turizmi de geliştirmeliyiz" dedi.

Valilik görevindeki ilk gününde heyecanlı olduğunu belirten Vali Yılmaz Arslan, 20 yıldır idareci ve 2.5 yıldır da Bakanlık Genel Sekreterliği yaptığını ve yeni görevinde çok sıkıntı çekmeyeceğini söyledi. Yeni valiyi karşılama törenine, Belediye Başkanı İsmail Ok, BAÜ Rekötrü Prof. Dr. Şerif Saylan, vali yardımcıları Kadim Doğan, Ali Osman İşsen, Hasan Hüseyin Can, Azmi Yeşil, kaymakamlar, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı. Karşılama heyetiyle tek tek selamlaşan Vali Arslan, kendisine hoşgeldiniz diyen vatandaşları da selamladı. Makamındaki basın toplantısında gazetecilere yüzünün asık veya kızgınmış gibi görünebileceğini söyleyen Vali Arslan, gerçekte soğuk bir yapıya sahip olmadığını, sıcak ve samimi olduğunun mesajını verdi.

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, basın mensuplarının sorularını cevapladıktan sonra Vali Yardımcısı Kadim Doğan, Belediye Başkanı İsmail Ok ve İl Genel Meclisi Başkanı M. Akif Okur ile görüştü. İl defa vali olarak Balıkesir'e atanan Yılmaz Arslan, pazar günü makamında iki bakanı birden karşılayacak. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Pazar günü Balıkesir'de bazı ziyaret ve temaslarda bulunacaklar.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 11:42:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?