7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Yeni Vali Yılmaz Arslan

Bakanlar Kurulu tarafından hazırlanan ve dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandıktan sonra bugün de Resmi Gazete'de yayınlanan atama kararnamesi ile 3 yıldır Balıkesir'de görev yapan Vali Selahattin Hatipoğlu, merkeze alınırken, yerine Mülkiye Başmüfettişi olan aynı zamanda İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Yılmaz Arslan atandı.

"GÖREVİMİ YAPMANIN GURURU VE HUZURU İÇERİSİNDEYİM"
Balıkesir'e 18 Ocak 2006 tarihinde atanan Vali Selahattin Hatipoğlu, görevde bulunduğu süre içerisinde birçok başarılı hizmetlere imza attı. Merkez ve ilçelerin gelişmesi, yatırımların tamamlanması, yeni hizmetlerin getirilmesi için yoğun çaba harcayan Vali Hatipoğlu, mütevazi kişiliği ile de halkın sevgisini kazandı. Balıkesir'de üniversiteden turizm sektörüne kadar birçok alanda bölge milletvekilleri ve yerel yöneticilerle birlikte hareket ederek yatırımların takipçisi olan Vali Selahattin Hatipoğlu, bugün Susurluk ilçesinde katıldığı törende yaptığı konuşmada duygulandı. "Bugün benim için de duygulu bir konuşma" diyen Vali Selahattin Hatipoğlu, "Kısmet olursa Balıkesir'den artık ayrılacağız. Bu bir bayrak değişimidir, ben öyle kabul ediyorum. Devletimiz bize bu şartlarda görevleri tevdi etti, yeri geldiği zaman da bu görevleri devredeceğiz ve ayrılacağız. Akşam valiler kararnamesi çıktı. Bizi tekrar Ankara'da merkezde görevlendirdiler. Ay sonu itibariyle de Balıkesir'imizden ayrılacağız. Şuna inanıyoruz, huzur içerisinde görevimizi yapmanın gurur ve huzuru içerisinde bu görevimizi tamamladık. her şeyin bir sonu olduğuna inanıyoruz. Ben hayırlara vesile olacağına inanıyorum. Her şey emanettir. Bütün görevler, makamlar emanet ve gelip geçicidir. Önemli olan insanlık. Biz vali olarak hem devletimizi temsil etmek hem de insanlarımıza elimizden geldiğince gayretli onlara yardımcı olmaya ve kapımızı her zaman açık tutmaya çalıştık" dedi.

YILMAZ ARSLAN KİMDİR?
Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, 1967 yılında Samsun Havza'da doğdu. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan Yılmaz Arslan, 1989 yılında Tokat Valiliği'nde kaymakam adayı olarak göreve başladı. Arslan, 1992 yılında Çorum'un Ortaköy ilçesinde kaymakamlık yaptı. 1995 yılında Ordu'da Kumru ilçesi kaymakamlığı görevini yürüten Arslan, daha sonra sırası ile Van'ın Saray ve Hatay'ın Altınözü ilçelerinde kaymakam olarak görev yaptı. 1999 yılında Van Vali Yardımcılığına atanan Yılmaz Arslan, 2001 yılında Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda Mülkiye Müfettişi oldu. 2002 yılında da Mülkiye Başmüfettişi olan Yılmaz Arslan, İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri olarak görev yaparken ilk defa vali oldu ve Balıkesir Valisi olarak atandı. 20 Temmuz 1967 doğumlu olan Vali Yılmaz Arslan'ın Balıkesir'deki görevine Temmuz ayında başlaması bekleniyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 18:48:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?