6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Yenilenebilir enerji kaynakları projesi

Balıkesir'in Gönen Kaymakamı Bekir Dınkırcı ve Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Avrupa Birliği tarafından da kabul edilen Gönen Kaymakamlığı Leonarda Da Vinci Eğitim Projesi kapsamındaki yenilenebilir enerji kaynakları projesi için incelemeler yapmak üzere Almanya'ya gidiyor.

Gönen Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Gönen'de bir süredir üzerinde çalıştıkları yenilenebilir enerji kaynakları projesinin AB tarafından da kabul edildiğini belirterek, bu konuda çeşitli enerji santrallerini yerinde incelemek için Belediye Başkanı Hüseyin Yakar ve bir grup işadamıyla birlikte 24 Mayıs - 6 Haziran tarihleri arasında Almanya'da olacaklarını söyledi.

Güneş ve rüzgar enerjilerinin Türkiye ve kendi bölgelerinde büyük bir enerji potansiyeline sahip olduğuna dikkat çeken Kaymakam Dınkırcı, "Gönen Kaymakamlığı Leonarda Da Vinci Eğitim Projesi kapsamında yenilenebilir enerji kaynakları projesi Avrupa Birliği tarafından kabul edildi. Gönen güneş ve rüzgar enerjisi santrallerinde yerinde görerek incelemeler yapmak üzere Belediye Başkanı Hüseyin Yakar ve bir grup işadamımızla birlikte 24 Mayıs-6 Haziran tarihleri arasında Almanya'da olacağız. Projemizde yenilenebilir enerjinin bölgede geliştirilmesi için eğitim çalışmalarımız var. Türkiye genelindeki rüzgar enerjisi potansiyeli 48 bin megavat iken sadece 433 megavat rüzgar enerjisi üretiliyor.

Güneş enerjisinde ise Türkiye'nin toplam 380 milyar kilovat saat potansiyeli var. Geçen sene Türkiye'de tüm enerji kaynaklarından hidroelektrik, termik, doğalgaz gibi tüm kaynaklardan toplam 190 milyar kilovat saat enerji üretimi yapıldı. Bu rakamlara baktığımız zaman güneş enerjisinin hem doğa dostu hemde yenilenebilir enerji kaynağı olarak ne kadar önemli olduğunu görüyoruz" dedi. Kaymakam Dınkırcı, Almanya'daki incelemelerinin ardından yaptıkları çalışmalar ve proje hakkında değerlendirme toplantısı yapacaklarını da söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 17:11:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?