3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Yerel gazeteye çirkin saldırı

Balıkesir'de yayınlanan Yeni Balıkesir Gazetesi, kimliği belirsiz kişi veya kişilerin saldırısına uğradı.

Balyozla camları kırılan gazetenin sahibi Emin Buldan, bu tür saldırıların kendilerini yıldırmayacağını söyledi.


Balıkesir'de günlük olarak yayınlanan Yeni Balıkesir Gazetesi, dün sabah saat 04.00 sıralarında kimliği henüz tespit edilemeyen kişiler tarafından saldırıya uğradı. Gazete binasının girişindeki camların kırılıp yerle bir edildiği olaydan sonra şüphelilerin kaçtığı, şahısların yakalanmasına çalışılırken olayla alakalı soruşturma başlatıldığı bildirildi. Yerel gazeteye yapılan çirkin saldırı basın camiasında tepkiye yol açtı.

Olayın duyulmasının ardından bir açıklama yayınlayan Balıkesir Gazeteciler Derneği (BGD) Başkanı Sıtkı Şeremetli, Yeni Balıkesir Gazetesi'ne yapılan saldırının tüm basın camiasını üzdüğünü belirterek, "Bu çirkin bir saldırıdır. Yeni Balıkesir Gazetesi sahip ve çalışanlarına geçmiş olsun diyoruz. Bilinmelidir ki, basın kuruluşlarına yapılan bu tür şiddete yönelik saldırıların gerekçesi ne olursa olsun tasvibi mümkün değildir.

Balıkesir Gazeteciler Derneği yönetim kurulu olarak olayı kınıyor, fail yada faillerin en kısa sürede yakalanıp adalete teslim edilmelerini diliyoruz" dedi.
Öte yandan, bir tepki de Balıkesir İli Gazeteciler Cemiyeti'nden (BİGC) geldi. "Kaba kuvvet uygulamalarıyla basını susturamazsınız" başlığıyla yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi;
"Kaba kuvvet uygulamalarıyla basını susturacaklarını sananlar cehaletlerini ortaya
koyuyor. Bu tür kaba kuvvet uygulamalarının gazetecileri mesleklerini yapmaktan alıkoyamadığı kanıtlanmışken yinelemenin anlamsızlığı ortadadır. Bu saldırıyı yapanların ve planlayanların yakalanıp adalete teslim edilerek yargılanarak gerekli cezalara çarptırılmalarının sağlanması hukuk devleti olmanın bir gereğidir."
Saldırı olayını değerlendiren Yeni Balıkesir Gazetesi imtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmeni Sedat Boldan, "Pazar sabahı saat 04.00'de 3 kişi kırmızı spor bir arabadan iniyor. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, arabaya 2 kişi geri dönüyor, diğeri ise Meyhane Boğazı istikametine kaçıyor. Biz şikayetçi olduk, güvenlik kameralarının görüntüleri de emniyet yetkilileri tarafından değerlendiriliyor. Birkaç gün içinde konunun çözüleceğini umut ediyoruz. Bu saldırı tekerine çomak soktuğumuz birinden gelmiştir. Biz doğru yolda olduğumuza inanıyoruz, yayın ilkemizden hiçbir zaman taviz vermeyeceğimizi bir defa daha ilan ediyoruz" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 22:25:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?