6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Yerel problemler mahallinde çözülüyor

Balıkesir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Metin Özgür, İl Genel Meclisi'nin (İGM) son derece uyum içinde çalıştığını, İGM'nin aldığı hiçbir kararın bugüne kadar Valilik'ten dönmediğini, bunun örnek teşkil edecek bir uyumun göstergesi olduğunu bildirdi. 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Metin Özgür, Köydes projesinin İGM Başkanlığı'nca hassasiyetle takip edildiğini ve başarıyla uygulandığını, Köydes ile 2007 yılında Balıkesir'de yolsuz ve susuz köyün kalmayacağını açıkladı. Edinilen bilgiye göre, Balıkesir'in merkez ilçeleriyle birlikte bine yakın köyü bulunuyor. Kısa süre öncesine kadar doğrudan valiye bağlı olan Özel İdare Müdürlükleri, Mahalli İdareler Yasası ile beraber yürürlükten kalktı. Geniş yetkilerle donatılan yerel parlamento İGM'ler, yerel yönetimde söz sahibi oldu. Mehmet Akif Okur başkanlığındaki Balıkesir İGM'nin bugüne kadar oy birliği yada oy çokluğu ile aldığı hiçbir karar, Valilik makamından veto görmedi. Genel Sekreterlik görevine 1 yıl önce İçişleri Bakanlığı tarafından atanan Metin Özgür, özel idarede, validen sonra en üst amir konumunda. İl merkez ve bağlı 18 ilçede milli eğitimin ilköğretimle ilgili yatırımları, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nce takip ediliyor. Ayrıca, bakanlıkların taşradaki yatırımlarının valiliklerce mahallinde yapılması öngörülüyor. Karayollarının duble yol çalışmaları da İl Özel İdaresi'nin takibinde. Balıkesir-İvrindi Yolu üzerindeki Gökçeyazı mevkiinde 8.5 kilometre yol, İGM'nin aldığı karar ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin yatırım ve iş takibi ile bitirildi. Bu sezon alt yapısı da tamamlanacak olan yol daha sonra karayollarına teslim edilecek. 

Genel Sekreter Metin Özgür, Balıkesir-Bigadiç Yolu'na İl Özel İdaresi'nden 500 bin YTL katkıda bulunulduğunu, bu yolun Balıkesir Üniversitesi'nin Çağış Yerleşkesi'ndeki kampüse ulaşım için hayati önem taşıdığı belirtildi. 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Metin Özgür, mahalli idarelerin yeniden yapılanmasının çok önemli olduğunu, hükümetin bu konuda aldığı radikal kararların özlenen hizmetlerin gerçekleşmesi için büyük önem taşıdığını söyledi. Özgür, "Artık, yerel problemleri mahallinde çözen bir anlayış geldi" dedi. Bu kapsamda, Köy Hizmetleri İl Müdürlükleri'nin lav edilmesiyle beraber, eski müdürlüğün bugün İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne bağlı birim konumunda hizmet vermeye devam ettiğini açıkladı. Uzun yıllar il müdürü olarak görev yapan İbrahim Akbıyık'ın, lav edilme sürecinde istifasının istendiği, Akbıyık'ın ise görevden alınmak üzereyken emekliye ayrıldığı öğrenildi. Eski İl Müdürü İbrahim Akbıyık'ın, birlikte görev yaptıkları eski İdari ve Mali İşler Müdürü Yılmaz Kolbay ile beraber görevi ihmal iddiasıyla yargılandıkları, yargı sürecinin devam ettiği bildirildi. 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Metin Özgür, eski İl Müdürü İbrahim Akbıyık ile beraber yol şube müdürü, içme suları ve proje müdürleri olmak üzere toplam 4 kişinin emekli olduğunu, yeniden yapılanma çalışmaları için norm kadro beklediklerini kaydetti. Metin Özgür, "Köy hizmetlerinin geçmişteki dönemlerine ait çok sayıda ihbar mektupları ulaştı. Çeşitli iddiaların ileri sürüldüğü ihbar mektuplarını hala alıyoruz. Hepsiyle ilgili incelemelerimiz de sürüyor. Kimseyi suçlamamız söz konusu değil, ancak tespit edilen bir takım işlerin de hesabı mutlaka sorulacaktır. Gerek sayın valimiz, gerekse İl Genel Meclisimiz bu konuda çok duyarlı, çalışmaları yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Metin Özgür, Balıkesir il merkezi ve ilçelerinde devam eden hizmetlerde, Vali Selahattin Hatipoğlu ile Mehmet Akif Okur başkanlığındaki İGM ve diğer birimlerin büyük bir uyum içinde çalıştıklarını, Balıkesir'deki uyumun herkese örnek teşkil etmesi gerektiğini söyledi. Özgür, Balıkesir ve ilçelerindeki hizmetlerin hız kesmeden devam edeceğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2006 Cumartesi 22:11:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?