6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Yeşil sahalara renk geldi

Balıkesir'de, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği bayanlar futbol şampiyonasında ilginç görüntüler yaşandı.

İl genelinde sadece iki takımın katıldığı "Genç Bayanlar Futbol İl Birinciliği" müsabakasının ilk eleme maçı aynı zamanda şampiyonanın final maçı oldu. Liseli kızların oluşturduğu takımların maçını bayan klasman hakem olan Dilek Özdemir yönetirken, yardımcıları da bayan oldu.

Ali Hikmet Paşa Spor Tesisleri'nde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün yeni yaptırdığı sentetik çim sahada oynanan maçta Adnan Menderes Lisesi (AML) ile Ticaret Odası Lisesi kız futbol takımları karşılaştı. Geçen yıldan tecrübeli olan AML takımı başından sonuna kadar üstün oynadığı maçta rakibini 12-0 mağlup etti. Maçın başlama vuruşuyla birlikte ilk dakikada elde ettikleri atağı anında gole çeviren AML'nin gol ayağı Ümmügül, attığı 7 gol ile maçın yıldızı oldu.

Maç sırasında yedek kulübesindeki futbolcu kızlar da takımlarını heyecanla desteklerken, Ticaret Odası Lisesi antrenörünün takımına sürekli taktik vermeye çalışması sonucu değiştirmedi. 12-0 biten maçta sevinen takım AML olurken, ikincilik kupasını alan Ticaret Odası Lisesi'nin kızları ise rakip takımı kutlayarak centilmenlik örneği gösterdi.

Maçın ve turnuvanın organizasyonundan sorumlu olan Milli Eğitim Şube Müdürü Haydar Aydın, birincilik ve ikincilik maçında özellikle bayanları görevlendirip maçı unutulmaz bir ana dönüştürmek istediklerini kaydetti.

Futbolun sadece erkeklerin değil bayanların da oynayabileceğini göstermek istediklerini belirten Haydar Aydın, "Müsabakaya katılan iki takım var, birisi birinci diğeri ikinci olacak. Hakemleri bayan, sağlıkçısı bayan, antrenörleri bayan. Biz organizasyonu özellikle bu şekilde yaptık. Çok yetenekli kızlarımız var. Futbolu sadece erkeklerin değil, bayanların da yapabileceğini göstermek için kızlarımız bir örnek olacak. Hakikaten ayak bilekleri sıkı olan kibar çocuklar var" dedi.

YEŞİL SAHALAR RENKLENDİ

Maçın hakemi Dilek Özdemir de ilk defa böyle bir müsabaka yönettiğini ve bundan çok memnun olduğunu söyledi. Bayan Klasman'da 8 yıllık hakem olan ve son 3 yıldır profesyonel liglerde görev alan Dilek Özdemir, "Ben bugüne kadar hep erkeklerin maçını yönetiyordum. İlk defa bu kadar çok bayanın arasındayım, çok güzel bir duygu. Devamını diliyorum. Yardımcılarım da bayan. Daha önce ilde 5-6 sene tek bayan hakemdim. İlk defa bu yıl 8-9 bayan var. Bayanların yeşil sahada olması çok güzel bir duygu. Ben 3 senedir profesyonel liglerde görev yapıyorum, sekiz senelik hakemim" dedi.

Yardımcı hakemlerden Ayşe Sağırkaya il hakemi, Tuğçe Ertürk ise henüz aday hakem. Yeşil sahalarda Dilek hocaları ile birlikte görev alıp maç yönetmekten büyük bir mutluluk duyduklarını belirten genç bayanlar maçta başarıyla görev yaptılar.
Bayanların sahalara ayrı bir renk kattığını söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaynak, "Temennimiz bundan sonraki yıllarda bu takım sayısının artması. Takım sayısı arttıkça daha kaliteli maçların olacağına inanıyoruz. Bayanlar sahaya ayrı bir güzellik katıyorlar. Bu maçtaki kızlar takımından başka hakemlerimiz bayan, sağlıkçımız da bayan. Daha bir güzellik kattığı için biz de mutluyuz" diye konuştu.
Maçın sonunda düzenlenen ödül töreninde Milli Eğitim Şube Müdürü Haydar Aydın hakemlere birer madalya takarak teşekkür etti. İkinci olan takıma ise birinci olan AML'nin bayan müdiresi madalya ve kupalarını verdi. Balıkesir il birincisi olan AML takımının madalya ve birincilik kupasını Haydar Aydın verirken, şampiyon takımın, 11-12 Şubat 2009 tarihlerinde Aydın'ın Kuşadası ilçesinde düzenlenecek olan Türkiye yarı finallerine katılacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 16:02:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?