3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Yeşil'in ölümü, yakınlarını üzdü

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki yazlığından yelkenliyle açıldıktan sonra İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında sörfçüler tarafından cesedi bulunan işadamı Mustafa Yeşil'in sır ölümü, yakınlarını üzüntüye boğdu. 

Edinilen bilgiye göre, geçen cuma akşamı Ayvalık'taki villasından bir misafiri ile birlikte Oceanis - 523 tipi yelkenli gezi teknesine binen Yeşil Kundura'nın sahibi Mustafa Yeşil, cumartesi günü tekne kaptanı Hakan Çopalol idaresinde Çeşme Alaçatı açıklarına geldi. Yeşil, demir atan tekneden serinlemek için denize atladı. 

İhtiyaç malzemelerini almak üzere botla kıyıdaki Çarp Plajı'na ulaşıp yaklaşık yarım saat sonra tekneye geri dönen kaptan Çopalol, Mustafa Yeşil'in teknede olmadığını görüp yetkililere durumu bildirdi. Kalp hastalığı olduğu bilinen Yeşil'in cansız bedenini Alaçatı açıklarında sörf yapan sporcular görüp ihbar etti. 

76 yaşındaki ünlü işadamının oğlu Engin Yeşil, babasının Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilileri tarafından kıyıya çıkarılan cesedini teşhis etti. İşadamının cesedi, daha sonra kesin ölüm sebebinin tespiti için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yeşil'in ölümünü kalp krizine bağlayan yakınları, olayın şokunu uzun süre üzerlerinden atamadı. 

Oğul Engin Yeşil, "Babam, Türkiye'de ilk askeri bot ve ayakkabı üretimini gerçekleştiren, ilk iş ve güvenlik botunu üretmeyi başaran işadamı olarak bilinir. Ayrıca babam Türkiye'de ilk ayakkabı marketler zincirini kurdu. Yeşil Kundura Sanayi A.Ş.'yi işletmekteydi. Babamı çok seviyordum. Daha evvel de kalp krizi geçirmişti. Denizlerde yaşadı ve gördüğünüz gibi ölümü de denizde oldu. Acımızı paylaşan tüm yakınlarımıza sabırlar diliyoruz. Allah rahmet eylesin" dedi. 

3 gündür sahibini göremeyen Mustafa Yeşil'in yanından hiç ayırmadığı köpeği Cimcim ise lüks villada sahibinin gelmesini bekliyor. Villa görevlileri, Cimcim'in sahibine çok sadık olduğunu ve 3 gündür onu zapt etmekte güçlük çektiklerini söyledi. Villasının bahçesinde yaptırdığı havuzu yarım kalan işadamı Mustafa Yeşil'in çok titiz ve hayırsever bir kişiliği olduğu belirtildi. 

Mustafa Yeşil'in cenazesinin, yarın ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Ayvalık'ta toprağa verileceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 18:03:33
Güncelleme :25 Ağustos 2008 Pazartesi 18:21:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?